Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

Η Γερμανία ξέφυγε από τον αποπληθωρισμό

Η Γερμανία ξέφυγε από τον αποπληθωρισμό για πρώτη φορά ύστερα από τρεις μήνες καθώς η οικονομία της ισχυροποιήθηκε και η ΕΚΤ ξεκίνησε το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης.Οι τιμές καταναλωτή στη μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης αυξήθηκαν 0,1% τον Μάρτιο σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα πέρυσι, σύμφωνα με τα στοιχεία της στατιστικής υπηρεσίας της χώρας.

Η Γερμανία ξέφυγε από τον αποπληθωρισμό για πρώτη φορά ύστερα από τρεις μήνες καθώς η οικονομία της ισχυροποιήθηκε και η ΕΚΤ ξεκίνησε το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης.

Οι τιμές καταναλωτή στη μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης αυξήθηκαν 0,1% τον Μάρτιο σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα πέρυσι, σύμφωνα με τα στοιχεία της στατιστικής υπηρεσίας της χώρας.

Τον Ιανουάριο ο αποπληθωρισμός στη Γερμανία υποχώρησε σε χαμηλά επίπεδα ρεκόρ 0,5%, ενώ τον Φεβρουάριο διαμορφώθηκε σε 0,1%. Οι τιμές στην Ισπανία υποχώρησαν 0,7% τον Μάρτιο σε σύγκριση με το αντίστοιχο περυσινό χρονικό διάστημα, λιγότερο από όσο προέβλεπαν αναλυτές.

Αναλυτές που συμμετείχαν σε έρευνα του Bloomberg ανέφεραν ότι ο αποπληθωρισμός στην ευρωζώνη πιθανότατα έφτασε αυτό τον μήνα σε 0,1%.

Πάντως, ειδικά με τα γερμανικά ομόλογα και το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ έχει προκύψει τεχνικό ζήτημα που ίσως αναγκάσει την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να τροποποιήσει τους κανονισμούς της.

Το γερμανικά ομόλογα αποτελούν σημαντικό μέρος του προγράμματος αγοράς ομολόγων, καλύπτοντας τα 11 δισ. ευρώ από τα 60 δισ. ευρώ των μηναίων αγορών.

Ωστόσο, η ΕΚΤ έχει ανακοινώσει ότι θα αγοράζει ομόλογα διάρκειας από δύο έως 30 έτη με την προϋπόθεση η απόδοση να ξεπερνά το επιτόκιο στη διευκόλυνση αποδοχής καταθέσεων (-0,2%). Ωστόσο, οι αποδόσεις σε πολλά γερμανικά ομόλογα είναι ήδη χαμηλότερα από το συγκεκριμένο επίπεδο.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024