Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τρικυμία στο λιμάνι από τις δηλώσεις Δραγασάκη για τον ΟΛΠ

Τρικυμία στο λιμάνι από τις δηλώσεις Δραγασάκη για τον ΟΛΠ

Επιβεβαιώνει ουσιαστικά μέσω Twitter ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης το κλείσιμο της συμφωνίας στην Κίνα για την πώληση του πλειοψηφικού πακέτου του ΟΛΠ.

Επιβεβαιώνει ουσιαστικά μέσω Twitter ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης το κλείσιμο της συμφωνίας στην Κίνα για την πώληση του πλειοψηφικού πακέτου του ΟΛΠ.

Σε tweet το βράδυ του Σαββάτου ο κ. Δραγασάκης αναφέρει ότι «οι πολιτικές προτεραιότητές μας επικεντρώνονται στο ‘πώς θα παράγουμε χρήματα’, ‘πώς θα αναπτύξουμε την οικονομία’ και ‘πώς θα έχουμε λιγότερη ανεργία’».

Σε επόμενο tweet ο κ. Δραγσάκης αναπαράγει την συνέντευξή του στο κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα, στην οποία ανέφερε ότι εντός λίγων εβδομάδων θα ολοκληρωθεί η ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ.

Ακόμη με ανάρτηση του σε ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Καρύδης επισημαίνει ότι «οι κκ Δρίτσας και Λαφαζάνης διαλαλούσαν ότι το λιμάνι στο Πειραιά πρέπει να είναι κρατικό. Οι κκ Τσίπρας, Βαρουφάκης και Δραγασάκης ξεπουλούν άρον- άρον το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών του ΟΛΠ στη Cosco για να πληρώσουν μια δόση στο Δ.Ν.Τ . Το ΠΑΣΟΚ πάντα υποστήριζε την παραχώρηση λειτουργιών μέσω της συνεργασίας δημοσίου και ιδιωτικού τομέα.»

Και συμπληρώνει: «Είμαστε όμως μπροστά σε μια ακόμη τεράστια εξαπάτηση, ανάμεσα σε πολλές άλλες. Κάνουν ακριβώς τα αντίθετα από ότι υπόσχονταν προεκλογικά αφού πρώτα πήραν τις ψήφους για να αναρριχηθούν στην εξουσία. Όλοι οι φορείς στον Πειραιά, Περιφέρεια, Δήμοι, επιμελητήρια, εργαζόμενοι, δημότες είναι τελείως αντίθετοι στα σχέδια της κυβέρνησης του κ. Τσίπρα».

Επιπλέον υπογραμμίζει ότι για τους κκ. Δρίτσα και Λαφαζάνη δεν υπάρχει άλλος δρόμος από την παραίτηση αν εννοούν στο ελάχιστο όσα υποστήριζαν ακόμη και μετεκλογικά. «Οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θα βουλιάξουν στον Πειραιά μέσα στα ψέματα τους» σημειώνει ο κ.Καρύδης.

Η αποκάλυψη της συνέντευξης μέσω του Reuters δημιούργησε θέμα για την κυβέρνηση, καθώς άμεσα αντέδρασαν οι λιμενεργάτες που εξετάζουν το ενδεχόμενο κινητοποιήσεων και ζητούν συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου Θ.Δρίτσα και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γ.Δραγασάκη για να αποσαφηνιστούν οι θέσεις της κυβέρνησης, την οποία καταγγέλλουν ότι άλλα έλεγε προεκλογικά.

Ο κ. Δρίτσας ανέφερε το Σάββατο ότι οι αναφορές του Reuters δεν μεταβάλλουν τις κυβερνητικές θέσεις, αλλά παρέπεμψε για εξηγήσεις στον κ. Δραγασάκη, μόλις επιστρέψει από το Πεκίνο.

Ενδεχομένως η είδηση περί συμφωνίας για πώληση του πλειοψηφικού πακέτου του ΟΛΠ την συγκεκριμένη χρονική στιγμή μπορεί να ενισχύσει την ελληνική διαπραγματευτική ομάδα, που συμμετέχει στις δύσκολες διαπραγματεύσεις με το Brussels Group, καθώς οι εταίροι πιέζουν την κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα μια ιδιωτικοποίηση.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Ρόι Κιν: «Έπινα πάρα πολύ όταν ήμουν στη Γιουνάιτεντ – Ήταν ντροπή»

Ο Ρόι Κιν μίλησε για τη περίοδο που βρισκόταν στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και τις κακές συνήθειες που είχε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024