Σάββατο 18 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Κανονικά θα πληρωθεί και η επόμενη δόση 350 εκατ. ευρώ στο ΔΝΤ

Κανονικά θα πληρωθεί και η επόμενη δόση 350 εκατ. ευρώ στο ΔΝΤ

Η ελληνική κυβέρνηση διαθέτει επαρκή ρευστότητα ώστε να αποπληρώσει μια ακόμη δόση, ύψους 350 εκατ. ευρώ, του δανείου που έχει λάβει από το ΔΝΤ στην καθορισμένη προθεσμία, αύριο, Παρασκευή, είπε έλληνας κυβερνητικός αξιωματούχος στις Βρυξέλλες. Πάντως εντείνεται ο προβληματισμός για το πού θα βρεθούν τα λεφτά για τις επόμενες δόσειες και τις υποχρεώσεις του κράτους, με τον Γ.Δραγάσακη να παραδέχεται ότι υπάρχει πρόβλημα ρευστότητας.

Η ελληνική κυβέρνηση διαθέτει επαρκή ρευστότητα ώστε να αποπληρώσει μια ακόμη δόση, ύψους 350 εκατ. ευρώ, του δανείου που έχει λάβει από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στην καθορισμένη προθεσμία, αύριο, Παρασκευή, είπε Έλληνας κυβερνητικός αξιωματούχος στις Βρυξέλλες, όπου βρίσκεται σε εξέλιξη η Σύνοδος Κορυφής. Πάντως εντείνεται ο προβληματισμός για το που θα βρεθούν τα λεφτά για τις επόμενες δόσειες και τις υποχρεώσεις του κράτους, με τον Γ.Δραγάσακη να παραδέχεται ότι υπάρχει πρόβλημα ρευστότητας.

«Θα πληρώσουμε. Έχουμε τα χρήματα για να πληρώσουμε το ΔΝΤ την Παρασκευή», ανέφερε ο αξιωματούχος μιλώντας στο πρακτορείο Reuters.

Ωστόσο, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννη Δραγάσακης σε τηλεοπτική συνέντευξή του στον Alpha παραδέχθηκε ότι η Αθήνα αντιμετωπίζει «πρόβλημα ρευστότητας».

Όπως ανέφερε ο κ. Δραγασάκης υπάρχουν υποχρεώσεις που για να καλυφθούν θα πρέπει να υπάρξει καλή συνεργασία με τους εταίρους. «Θα υπάρξει πρόβλημα εάν δεν εξασφαλιστεί πως όλοι οι θεσμοί και οι φορείς δεν παίξουν το ρόλο τους», σημείωσε, στρέφοντας τα βέλη του και προς την ΕΚΤ που την κατηγόρησε ότι δεν ανταποκρίθηκε στη συμφωνία που επιτεύχθη στο Eurogroup στις 20 Φεβρουαρίου.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Κριστιάνο Ρονάλντο, ο νέος «τεχνικός διευθυντής» της Αλ Νασρ (vids)

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο μπορεί να είναι ο απόλυτος σταρ στη Σαουδική Αραβία και να σκοράρει ακατάπαυστα με την Αλ Νασρ, όμως 1,5 χρόνο μετά φαίνεται να έχει αναλάβει και νέο κομβικό ρόλο στον σύλλογο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 18 Μαϊου 2024