Τρίτη 14 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Κυβέρνηση: Κανένα πρόβλημα με την καταβολή μισθών και συντάξεων

Κυβέρνηση: Κανένα πρόβλημα με την καταβολή μισθών και συντάξεων

«Αυτό που η κυβέρνηση μπορεί με απόλυτη σιγουριά να διαβεβαιώσει είναι ότι δεν υπάρχει απολύτως κανένα πρόβλημα καταβολής μισθών και συντάξεων, αφού έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα έτσι ώστε αυτοί να καταβάλλονται κανονικά» αναφέρεται σε non paper του Μεγάρου Μαξίμου με αφορμή δημοσιεύματα για κίνδυνο στην καταβολή Απριλίου.

«Αυτό που η κυβέρνηση μπορεί με απόλυτη σιγουριά να διαβεβαιώσει είναι ότι δεν υπάρχει απολύτως κανένα πρόβλημα καταβολής μισθών και συντάξεων, αφού έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα έτσι ώστε αυτοί να καταβάλλονται κανονικά» αναφέρεται σε non paper του Μεγάρου Μαξίμου με αφορμή δημοσιεύματα για κίνδυνο στην καταβολή μισθών και συντάξεων Απριλίου, αλλά και μαύρη τρύπα 2 δισ. ευρώ στο πλεόνασμα του 2014.

Στο ίδιο έγγραφο αναφέρεται επίσης ότι δεν υπάρχει καμία απολύτως περίπτωση να ληφθούν περαιτέρω υφεσιακά μέτρα.

«Στον 1,5 μήνα της θητείας η κυβέρνηση έχει βρεθεί αντιμέτωπη με μία δύσκολη κατάσταση που κληρονόμησε από την κυβέρνηση του κ. Σαμαρά. Σε όλους ήταν γνωστό το πόσο πλαστό ήταν το ‘success story’ περί τέλους των Μνημονίων, εξόδου στις αγορές κι άλλα φληναφήματα» αναφέρεται ακόμα.

Και καταλήγει: «Για όλους τους παραπάνω λόγους, η κυβέρνηση έχει και σχέδιο και λαμβάνει πρωτοβουλίες που θα τονώσουν τη ρευστότητα του Δημοσίου (ν/σ για ληξιπρόθεσμες οφειλές) και θα δώσουν ανάσα σε μία οικονομία και σε μία κοινωνία που δεν μπορεί να σφίξει άλλο το ζωνάρι.

» Μήνες πριν τις εκλογές είχαν ξεκινήσει οι καταστροφολογικές προβλέψεις για το τι θα συνέβαινε στην Ελλάδα με κυβέρνηση κοινωνικής σωτηρίας. Ενάμιση μήνα διαψεύδουμε στην πράξη αυτά τα σενάρια. Αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε με αποφασιστικότητα και νηφαλιότητα, πιστοί στη λαϊκή εντολή που έχουμε λάβει.»

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Σε ρυθμούς τελικού Conference League τα Μέσα Μεταφοράς στην Αθήνα (pics)

Τα Μέσα Μεταφοράς «ντύθηκαν» στα χρώματα του Conference League με αφορμή τον μεγάλο τελικό της Αθήνας στον οποίο φιναλίστ είναι ο Ολυμπιακός.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 14 Μαϊου 2024