Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

Διευκρινίσεις από Παναρίτη για το αίτημα να μην πληρωθούν 1-2 μισθοί

Σύγχυση προκάλεσαν οι αναφορές της συμβούλου του υπουργού Οικονομικών, Έλενας Παναρίτη, για τη στάση των δανειστών και το αίτημα τους να μην πληρωθούν μισθοί ενός ή δύο μηνών.

Σύγχυση προκάλεσαν οι αναφορές της συμβούλου του υπουργού Οικονομικών, Έλενας Παναρίτη, για τη στάση των δανειστών και το αίτημα τους να μην πληρωθούν μισθοί ενός ή δύο μηνών.

Η κ. Παναρίτη, με νεώτερη ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, διευκρινίζει ότι οι συγκεκριμένες αναφορές της, στο πλαίσιο δημόσιας εκδήλωσης, σχετίζονταν με τη στάση των δανειστών σε περιόδους πριν από το 2015 και ως εκ τούτου, τα σχετικά δημοσιεύματα που αναφέρονται στην παρούσα φάση των διαπραγματεύσεων δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Νωρίτερα η Έλενα Παναρίτη φέρεται να είχε αποκαλύψει ότι οι δανειστές είχαν προτείνει να μην πληρωθούν μισθοί ενός ή δύο μηνών, αν η Ελλάδα αντιμετωπίζει πρόβλημα ρευστότητας.

«Όταν λέμε ότι έχουμε πρόβλημα ρευστότητας και μάς απαντούν «μην πληρώσετε και κανένα μισθό για 1-2 μήνες, μείνετε χωρίς μισθούς για 1-2 μήνες» είναι ενδεικτικό του κλίματος που επικρατεί στις συζητήσεις, αλλά και του τρόπου που οι δανειστές αντιμετωπίζουν το ελληνικό ζήτημα.

»Αυτοί που έχουν έρθει να μας βοηθήσουν έχουν στηριχθεί σε παράξενους τρόπους που δουλεύουν και δεν βοηθούν ακριβώς. Άλλοι λένε να δουλέψουμε τις μεταρρυθμίσεις και να το κάνουμε με άλλους εταίρους που στην πραγματικότητα δεν βοηθούν. Βλέπουν το πρόβλημα με παράξενο τρόπο, όταν λένε μην πληρώσετε μισθούς για δύο μήνες» φέρεται να δήλωσε η κ. Παναρίτη απαντώντας σε ερωτήματα που δέχθηκε στο πλαίσιο ανοιχτής συζήτησης που πραγματοποιήθηκε στο Ινστιτούτο Διεθνών Σχέσεων και Διπλωματίας του Deree.

Τι αναφέρουν κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών

Τη δήλωση αυτή της κ. Παναρίτη είχαν μάλιστα επιβεβαιώσει εμμέσως κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών υποστηρίζοντας ότι το περιστατικό αυτό δεν έγινε μέσα στη συνεδρίαση, αλλά στο περιθώριο των επαφών στις Βρυξέλλες παρουσία του κ. Βαρουφάκη.

«Είναι ντροπή ακόμη και να το λέτε αυτό. Να μη ξανακούσω τέτοιες απόψεις» φέρεται να ήταν η απάντηση του κ. Βαρουφάκη σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024