Κυριακή 05 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Βερολίνο: Εκλογές ή δημοψήφισμα απλά θα καθυστερούσαν τις μεταρρυθμίσεις

Βερολίνο: Εκλογές ή δημοψήφισμα απλά θα καθυστερούσαν τις μεταρρυθμίσεις

Ηχηρή απάντηση στο πώς βλέπουν οι εταίροι το ενδεχόμενο διεξαγωγής δημοψηφίσματος στην Ελλάδα έδωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Στέφεν Καμπέτερ. Σχολιάζοντας τις αναφορές Βαρουφάκη, είπε ότι τόσο οι πρόωρες εκλογές όσο και το δημοψήφισμα απλά θα καθυστερούσαν την εφαρμογή των οικονομικών μέτρων που χρειάζεται η Ελλάδα.

Ηχηρή απάντηση στο πώς βλέπουν οι εταίροι της Ελλάδας το ενδεχόμενο διεξαγωγής δημοψηφίσματος έδωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Στέφεν Καμπέτερ.

Σχολιάζοντας τις αναφορές του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη ότι η Ελλάδα θα μπορούσε να προκηρύξει δημοψήφισμα ή πρόωρες εκλογές εάν οι εταίροι της στην ευρωζώνη απορρίψουν τις προτάσεις μεταρρυθμίσεων της Αθήνας, ο Καμπέτερ δήλωσε πως τόσο οι πρόωρες εκλογές όσο και το δημοψήφισμα απλά θα καθυστερούσαν την εφαρμογή των οικονομικών μέτρων που χρειάζεται η Ελλάδα.

Δήλωσε ότι στο Eurogroup δεν αναμένονται συγκεκριμένες αποφάσεις για την Ελλάδα, καθώς οι υπουργοί Οικονομικών εξακολουθούν να περιμένουν περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τα μεταρρυθμιστικά σχέδια των Ελλήνων.

»»Η επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων στο Eurogroup

«Δεν αναμένουμε κάποια σημαντική απόφαση από το Eurogroup το βράδυ» είπε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας σε ραδιοφωνική του συνέντευξη.

Σημειώνεται πως το ενδεχόμενο προκήρυξης πρόωρων εκλογών ή δημοψηφίσματος που επικαλέστηκε ο κ. Βαρουφάκης προκάλεσε τα αρνητικά σχόλια του γερμανικού τύπου. Γερμανοί σχολιαστές εκτιμούν ότι πρόκειται για το τελευταίο διαπραγματευτικό χαρτί της ελληνικής πλευράς στο σκληρό παιγνίδι πόκερ με τους δανειστές.

Η Αθήνα, γράφει ενδεικτικά η Welt, βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο λόγω των χρηματοδοτικών της αναγκών και προσφεύγει για άλλη μια φορά στο επιχείρημα της λαϊκής ετυμηγορίας για να πιέσει τους εταίρους της.

Η Handelsblatt επισημαίνει ότι η επικοινωνιακή πολιτική της κυβέρνησης λίγες ώρες πριν το Eurogroup παίρνει όλο και περισσότερο ασαφείς διαστάσεις.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η Χιρόνα «καθάρισε» την Μπαρτσελόνα με ανατροπή και έστεψε και μαθηματικά τη Ρεάλ (4-2)

Η Χιρόνα αν και βρισκόταν πίσω στο σκορ στο ημίχρονο, τελικά έκανε την ανατροπή απέναντι στην Μπαρτσελόνα και πήρε το καταλανικό ντέρμπι (4-2).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 05 Μαϊου 2024