Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

Αξιωματούχοι ευρωζώνης: «Ηλίθια» η υποκίνηση μη πληρωμής φόρων

Ως «ηλίθια» συμπεριφορά χαρακτηρίζουν Ευρωπαίοι αξιωματούχοι την υποτιθέμενη υποκίνηση της ελληνικής κυβέρνησης στους πολίτες να μην πληρώνουν φόρους, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της Wall Street Journal. H εφημερίδα φιλοξενεί δηλώσεις του αντιπροέδρου της Κομισιόν, Βάλντις Ντομπρόβσκις, σύμφωνα με τον οποίο η ευρωζώνη είναι απίθανο να δώσει χάρη (διάλειμμα) στην Αθήνα, ακόμα και αν ξεμένει από μετρητά. «Σε αυτή την περίπτωση, θα πρέπει να επιταχυνθεί η εφαρμογή του προγράμματος» δήλωσε ο Ντομπρόβσκις.

Ως «ηλίθια» συμπεριφορά χαρακτηρίζουν Ευρωπαίοι αξιωματούχοι την υποτιθέμενη υποκίνηση της ελληνικής κυβέρνησης στους πολίτες να μην πληρώνουν φόρους, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της Wall Street Journal.

Σύμφωνα με την αμερικανική εφημερίδα η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει κρίση ρευστότητας κατά τις επόμενες εβδομάδες με μικρή ελπίδα να λάβει οικονομική βοήθεια από την υπόλοιπη ευρωζώνη, κάτι που θα ήταν σοβαρό πλήγμα για την εύθραυστη οικονομία της χώρας.

Η εφημερίδα φιλοξενεί δηλώσεις του αντιπροέδρου της Κομισιόν, Βάλντις Ντομπρόβσκις, σύμφωνα με τον οποίο η ευρωζώνη είναι απίθανο να δώσει χάρη (διάλειμμα) στην Αθήνα, ακόμα και αν ξεμένει από μετρητά. «Σε αυτή την περίπτωση, θα πρέπει να επιταχυνθεί η εφαρμογή του προγράμματος», δήλωσε ο Ντομπρόβσκις.

Ανώτερος αξιωματούχος της ευρωζώνης που επικαλείται η Wall Street Journal εκτίμησε πως τα υπάρχοντα ταμειακά αποθέματα της ελληνικής κυβέρνησης θα μπορούσαν να διαρκέσουν μέχρι το Μάιο, υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα συνεχισθεί η κατάρρευση των φορολογικών εσόδων.

«Αν συνεχίσουν να κάνουν ηλίθια πράγματα, όπως να υποκινούν τους πάντες να μην πληρώνουν φόρους, τότε θα μπουν σε μπελάδες ήδη από τα τέλη Μαρτίου», δήλωσε ο ίδιος αξιωματούχος.

Η Wall Street Journal σημειώνει πως αξιωματούχοι της ευρωζώνης έχουν εκφράσει την αγανάκτηση τους με τις υποσχέσεις της νέας κυβέρνησης ότι θα επιτρέψει στους πολίτες να πληρώνουν φόρους και τέλη μέχρι και σε 100 δόσεις.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024