Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οι διαφωνίες ισπανών και πορτογάλων και οι «καλοί τρόποι Βαρουφάκη»

Οι διαφωνίες ισπανών και πορτογάλων και οι «καλοί τρόποι Βαρουφάκη»

Απόλυτα ικανοποιημένος εμφανίστηκε ο υπουργός Οικονομικών της Ισπανίας, Λουις ντε Γκίντος, από την απόφαση του Eurogroup, διαψεύδοντας παράλληλα ότι ο ίδιος και η ομόλογός του από την Πορτογαλία εξέφρασαν αντιρρήσεις. «Ικανοποιήθηκαν όλες μας οι απαιτήσεις» ξεκαθάρισε. Στην Πορτογαλία, ο Τύπος γράφει ότι ο Βαρουφάκης επικαλέστηκε τους «καλούς τρόπους» για να μην απαντήσει στην ομόλογό του.

Απόλυτα ικανοποιημένος εμφανίστηκε ο υπουργός Οικονομικών της Ισπανίας, Λουις ντε Γκίντος, από την απόφαση του Eurogroup για την Ελλάδα, διαψεύδοντας παράλληλα ότι ο ίδιος και η ομόλογός του από την Πορτογαλία εξέφρασαν αντιρρήσεις. «Ικανοποιήθηκαν όλες μας οι απαιτήσεις» ξεκαθάρισε.

«Είναι μια θετική συμφωνία. Μια συμφωνία που μας επιτρέπει να συζητήσουμε μέσα στους επόμενους 4 μήνες για τη μελλοντική συμφωνία. Επίσης, ικανοποιεί όλες τις απαιτήσεις που είχε διατυπώσει η ισπανική κυβέρνηση, αλλά και αρκετές άλλες» τόνισε.

Σχετικά με τα όσα αναφέρθηκαν σε ελληνικά ΜΜΕ περί έντονης αντίδρασης των χωρών της Ιβηρικής στη συμφωνία, ο Ντε Γκίντος τα διέψευσε. «Ήταν διαδικαστικό το ζήτημα. Η δική μας στάση ήταν πάντοτε εποικοδομητική. Κάθε χώρα πρέπει να υπερασπιστεί τα συμφέροντά της, τα οποία είναι συμφέροντα κοινοτικά. Είναι κανόνες που και στην παρούσα συμφωνία θα γίνουν απόλυτα σεβαστοί» κατέληξε.

Πορτογαλικά ΜΜΕ αναφέρονται εκτενώς στην ένταση που φαίνεται να υπήρξε μεταξύ του Γιάνη Βαρουφάκη και των ομολόγων του της Ισπανίας και της Πορτογαλίας.

Χαρακτηριστικός είναι ο τίτλος της Jornal de Negocios: Ένταση μεταξύ Ελλάδας και Πορτογαλίας. Ο Βαρουφάκης επικαλείται τους «καλούς τρόπους» για να μην απαντήσει στην Μαρία Λουις Αλμπουκέρκε.

Η συγκεκριμένη εφημερίδα επικαλείται δημοσιεύματα του Guardian, αλλά και ελληνικών ΜΜΕ για το συγκεκριμένο ζήτημα, δίνοντας έμφαση στην ερώτηση που έγινε στον έλληνα υπουργό Οικονομικών στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου.

«Ο κ. Βαρουφάκης ξεκίνησε λέγοντας ότι είναι μια δύσκολη ερώτηση και ότι παρά το γεγονός ότι είναι δεσμευμένος να λέει την αλήθεια για τη συνάντηση του Eurogroup, εκείνη τη φορά θα επικαλείτο τους καλούς τρόπους» αναφέρει η πορτογαλική εφημερίδα.

Μέλος της ελληνικής αντιπροσωπείας, αντιλαμβανόμενο τη λεπτότητα της στιγμής, προσπάθησε να διακόψει τον κ. Βαρoυφάκη, αλλά εκείνος επέμεινε να τελειώσει τη φράση του, αναφέρει η Jornal de Negocios.

O κ. Βαρουφάκης αναγνώρισε ότι η Ελλάδα έχει δανειστεί χρήματα από την Πορτογαλία και την Ισπανία, όμως υπενθύμισε ότι ο ίδιος και ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν εναντίον του μνημονίου.

Α.Ρ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Βόμβα από Βόλο και Μπέο: «Ο Καρυπίδης πήρε τηλέφωνο τον Μπερτόγλιο, η δικαιοσύνη έχει πλέον τον λόγο»!

Με ανακοίνωση του ο Βόλος κατήγγειλε παρέμβαση του ιδιοκτήτη του Άρη Θόδωρου Καρυπίδη επικοινωνώντας τηλεφωνικά με τον Μπερτόγλιο και τονίζοντας πως «το περιεχόμενο της συζήτησης και η αιτία του τηλεφωνήματος προφανώς και είναι γνωστό σε όλους»!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024