Σάββατο 18 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ντράγκι: Δεν έχουν κανένα νόημα οι εικασίες για Grexit

Ντράγκι: Δεν έχουν κανένα νόημα οι εικασίες για Grexit

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι, δήλωσε σε συνέντευξη που δημοσιεύθηκε την Κυριακή ότι «δεν είχε νόημα» να γίνονται εικασίες για τυχόν έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη. H ΕΚΤ «κρατάει την Ελλάδα με κοντό λουρί», αναφέρει στο μεταξύ το Reuters.

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι, δήλωσε σε συνέντευξη που δημοσιεύθηκε την Κυριακή ότι «δεν είχε νόημα» να γίνονται εικασίες για τυχόν έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη.

Μιλώντας στο εβδομαδιαίο περιοδικό ABC, εφημερίδας της Ισπανίας, ο Ντράγκι επανέλαβε ότι το σχέδιο της ζώνης του ευρώ είναι «μη αναστρέψιμο» και αρνήθηκε να σχολιάσει τα περί ελληνικής εξόδου.

«Παρακαλώ να κατανοήσετε ότι προτιμώ να μην σχολιάσω καθόλου αυτό το θέμα. Οποιαδήποτε δική μου δήλωση, θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί πολιτικά. Να προβούμε σε εικασίες σχετικά με μια πιθανή έξοδο από την νομισματική ένωση δεν έχει κανένα νόημα», δήλωσε ο Ντράγκι.

«Η ΕΚΤ κρατάει την Ελλάδα με κοντό λουρί»

Η ΕΚΤ δεν επιθυμεί να «τραβήξει την πρίζα από τις ελληνικές τράπεζες», σενάριο που σχεδόν σίγουρα θα οδηγούσε σε έξοδο της χώρας από την ευρωζώνη, αλλά αν η ελληνική κυβέρνηση αρνηθεί την παράταση του υφιστάμενου προγράμματος ή την υπογραφή ενός νέου, δεν θα έχει πολλές επιλογές, αναφέρει το Reuters σε τηλεγράφημά του.

Τα χρονικά περιθώρια στενεύουν και η ΕΚΤ «κρατάει την Ελλάδα με κοντό λουρί», προσθέτει το Reuters.

To τηλεγράφημα αναφέρεται στην κρίσιμη χρηματοδότηση των τραπεζών μέσω του ELA, σημειώνοντας ότι το όπλο αυτό έχει χρησιμοποιηθεί και στο παρελθόν από την ΕΚΤ για να ωθήσει σε μία συμφωνία.

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΚΤ θα επανεκτιμήσει το ελληνικό ELA την Τετάρτη, και μπορεί να περιορίσει τις πράξεις χρηματοδότησης αν η πλειοψηφία των δύο τρίτων είναι υπέρ. Η υπομονή ορισμένων μελών του Διοικητικού Συμβουλίου εξαντλείται» αναφέρει το Reuters.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Κοντά στο sold out η Φιορεντίνα για τον τελικό – Πόσα εισιτήρια απομένουν

Πολύ κοντά στο να εξαντλήσουν τα διαθέσιμα εισιτήρια για τον τελικό του Europa Conference League είναι οι οπαδοί της Φιορεντίνα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 18 Μαϊου 2024