Παρασκευή 17 Μαϊου 2024
weather-icon 21o

Reuters: Τηλεδιάσκεψη των αξιωματούχων της ΕΚΤ για τον ELA

Τα μέλη του ΔΣ της ΕΚΤ πραγματοποίησαν τηλεδιάσκεψη σήμερα, Πέμπτη, σχετικά με την παροχή κεφαλαίων από τον Μηχανισμό Έκτακτης Ρευστότητας (ELA) της ΤτΕ, στις ελληνικές τράπεζες, σημειώνει το Reuters. Η ΕΚΤ έχει εξουσιοδοτήσει την ΤτΕ να παρέχει στις τράπεζες ρευστότητα έως 60 δισ. ευρώ από τον ELA, προσθέτουν οι ίδιες πηγές, αλλά αυτό απαιτεί τακτική έγκριση από το ΔΣ της ΕΚΤ. Οι διεργασίες σε όλα τα επίπεδα είναι έντονες εν όψει και του κρίσιμου Eurogroup τη Δευτέρα.

Τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας πραγματοποίησαν τηλεδιάσκεψη σήμερα, Πέμπτη, σχετικά με την παροχή κεφαλαίων από τον Μηχανισμό Έκτακτης Ρευστότητας (ELA) της ΤτΕ, στις ελληνικές τράπεζες, σημειώνει το Reuters επικαλούμενο δύο πηγές με γνώση της υπόθεσης.

Η ΕΚΤ έχει εξουσιοδοτήσει την Τράπεζα της Ελλάδος να παρέχει στις τράπεζες ρευστότητα έως 60 δισ. ευρώ από τον ELA, προσθέτουν οι ίδιες πηγές, αλλά αυτό απαιτεί τακτική έγκριση από το ΔΣ της ΕΚΤ.

Η κεντρική τράπεζα αρνήθηκε να σχολιάσει την πληροφορία για την τηλεδιάσκεψη, επισημαίνει το Reuters, ωστόσο όλα δείχνουν ότι οι διεργασίες είναι έντονες εν όψει και του κρίσιμου Eurogroup τη Δευτέρα.

Η παροχή κεφαλαίων από τον ELA είναι κρίσιμη για την τύχη των ελληνικών τραπεζών -και ως εκ τούτου για τη μοίρα της ίδιας της χώρας- μετά την απόφαση της ΕΚΤ να διακόψει την αποδοχή ελληνικών ομολόγων για την παροχή ρευστότητας, υπογραμμίζει το Reuters.

Αν και η ΤτΕ δίνει κεφάλαια από τον ELA στις ελληνικές τράπεζες, το συμβούλιο της ΕΚΤ έχει τον τελικό λόγο στις πράξεις του ELA, οι οποίες υπόκεινται σε αυστηρούς περιορισμούς, αναφέρει το πρακτορείο. Οι τράπεζες πρέπει να είναι φερέγγυες για να έχουν πρόσβαση στη ρευστότητα του ELA.

Η επόμενη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΚΤ είναι στις 18 Φεβρουαρίου, αν και τα 25 μέλη του είναι ελεύθερα να πραγματοποιούν τηλεδιασκέψεις ανά πάσα στιγμή.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η ΚΕΔ όρισε Πορτογάλο διαιτητή Β’ κατηγορίας στη Λεωφόρο – Elite στον «τελικό» του Κλεάνθης Βικελίδης

Με ξένους διαιτητές όλα τα ματς της τελευταίας αγωνιστικής των playoffs της Superleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 17 Μαϊου 2024