Κυριακή 19 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
ΔΝΤ: «Χρήσιμη» η συνάντηση Λαγκάρντ - Βαρουφάκη

ΔΝΤ: «Χρήσιμη» η συνάντηση Λαγκάρντ – Βαρουφάκη

«Χρήσιμη» χαρακτηρίζει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο τη συνάντηση που είχαν νωρίτερα στις Βρυξέλλες η επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ και ο Γιάνης Βαρουφάκης. Λίγο πριν το Eurogroup προηγήθηκε συνάντηση των κ.κ. Βαρουφάκη και Δραγασάκη με τους κ.κ. Λαγκάρντ, Ντάισελμπλουμ και Βίζερ.

«Χρήσιμη» χαρακτηρίζει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο τη συνάντηση που είχαν νωρίτερα στις Βρυξέλλες η επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ και ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Εκπρόσωπος του ΔΝΤ αναφερόμενος στη συνάντηση δήλωσε: «Η Γενική Διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ και ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης συναντήθηκαν σήμερα στις Βρυξέλλες, στο περιθώριο της συνεδρίασης του Eurogroup. Ήταν μια χρήσιμη συνάντηση γνωριμίας με μια καλή ανταλλαγή απόψεων».

Προσερχόμενη στο Eurogroup η γαλλίδα επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου επιβεβαίωσε την συνάντηση με τον κ. Βαρουφάκη στην οποία είχε αναφερθεί ήδη από το μεσημέρι το in.gr.

Αναφερόμενη σε αυτή είπε: «Είναι ικανοί, έξυπνοι και έχουν σκεφτεί για τα ζητήματά τους. Πρέπει να τους ακούσουμε. Ξεκινάμε να εργαζόμαστε μαζί τους και θα είναι μια διαδικασία που ξεκινά και θα διαρκέσει συγκεκριμένο χρόνο».

Λίγο πριν το Eurogroup προηγήθηκε συνάντηση των κ.κ. Βαρουφάκη, Δραγασάκη και Χουλιαράκη με τους κ.κ. Λαγκάρντ, Ντάισελμπλουμ και Βίζερ.

Η κ. Λαγκάρντ προσήλθε στο συμβούλιο υπουργών Οικονομικών της ζώνης του ευρώ συνοδευόμενη από τον διευθυντή του Ευρωπαϊκού Τμήματος του ΔΝΤ Πολ Τόμσεν και τον επικεφαλής του Ταμείου για το ελληνικό πρόγραμμα Ρίσι Γκογιάλ.

Προσερχόμενος στο Eurogroup ο Γιάνης Βαρουφάκης δήλωσε πεπεισμένος ότι θα υπάρξει μία πολύ καλή και εποικοδομητική συνάντηση με τους ομολόγους του. Ερωτηθείς εάν υπάρχει περίπτωση Grexit ο κ. Βαρουφάκης είπε: «Σε καμία περίπτωση!»

Θανάσης Κουκάκης

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Τι είπε ο Τσικίνιο για Κάρμο, Ιωαννίδη και τον διαιτητή του τελικού του Conference League

Ο Τσικίνιο έδωσε συνέντευξη σε Μέσο της Πορτογαλίας και μίλησε για αρκετά θέματα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 19 Μαϊου 2024