Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σε σύσκεψη για ενδεχόμενο Grexit προήδρευσε ο Βρετανός πρωθυπουργός

Σε σύσκεψη για ενδεχόμενο Grexit προήδρευσε ο Βρετανός πρωθυπουργός

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον προήδρευσε τη Δευτέρα σύσκεψης με αξιωματούχους του υπουργείου Οικονομικών και της Τράπεζας της Αγγλίας στο πλαίσιο σχεδιασμού για ενδεχόμενη έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη. Ο υπουργός Οικονομικών Τζορτζ Όσμπορν είχε δηλώσει την Κυριακή ότι το Λονδίνο ενισχύει το σχεδιασμό του για κάθε ενδεχόμενο και ότι η αντιπαράθεση ανάμεσα στην Ελλάδα και την Ευρωζώνη αυξάνει τους κινδύνους για τη βρετανική οικονομία.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον προήδρευσε σύσκεψης τη Δευτέρα με αξιωματούχους του υπουργείου Οικονομικών και της Τράπεζας της Αγγλίας στο πλαίσιο σχεδιασμού για ενδεχόμενη έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, δήλωσε εκπρόσωπός του.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο εκπρόσωπος δήλωσε σχετικά με τον κίνδυνο να υπάρξει μετάδοση στις αγορές: «Είναι κάτι για το οποίο θέλουμε να είμαστε σε επιφυλακή».

«Η κυβέρνηση είχε προχωρήσει σε εκτεταμένο σχεδιασμό στη διάρκεια του 2012, όταν υπήρχαν ιδιαίτερες πιέσεις στην Ευρωζώνη που αφορούσαν στην Ελλάδα. Δεδομένου του γεγονότος ότι υπάρχει μια νέα ελληνική κυβέρνηση […] πιστεύω πως τώρα είναι ο κατάλληλος χρόνος [για να επανεξετάσουμε το σχεδιασμό αυτό]».

Πηγή του βρετανικού υπουργείου Οικονομικών που επικαλείται το Reuters είχε δηλώσει νωρίτερα πως η διεξαγωγή της σύσκεψης δεν σημαίνει ότι υπάρχει η πεποίθηση πως η Ελλάδα θα βγει από το ευρώ, αλλά είναι σωστή η αποτίμηση του κινδύνου εξόδου της, καθώς αυτό θα προκαλούσε «πραγματική αστάθεια».

Ακριβώς αυτό το οποίο δεν επιθυμεί η βρετανική κυβέρνηση τρεις μήνες πριν από τις βουλευτικές εκλογές, προσθέτει ο Guardian.

«Ήταν μια συνάντηση ανάμεσα στον πρωθυπουργό και αξιωματούχους του υπουργείου Οικονομικών και της Τράπεζας. Δεν λέμε πως υπάρχει κάποιος που σκέπτεται ότι αυτό θα συμβεί, αλλά είναι σωστό να εξετάσουν τους κινδύνους από μια έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη. Κάτι τέτοιο θα δημιουργούσε πραγματική αστάθεια» ανέφερε η πηγή του υπουργείου Οικονομικών στο Reuters.

Ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών Τζορτζ Όσμπορν είχε δηλώσει την Κυριακή ότι η Βρετανία ενισχύει το σχεδιασμό της για κάθε ενδεχόμενο και ότι η αντιπαράθεση ανάμεσα στην Ελλάδα και την Ευρωζώνη αυξάνει τους κινδύνους για τη βρετανική οικονομία.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Ολυμπιακός: «Ραντεβού» με την ιστορία – Κόντρα στη Φερεντσβάρος για την πρόκριση στον τελικό

Ο Ολυμπιακός δίνει το πιο σημαντικό ματς του στη σεζόν, καθώς αντιμετωπίζει τη Φερεντσβάρος (16:30), με στόχο την ιστορική πρόκριση στον τελικό του EHF European Cup

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024