Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δυναμική η συμμετοχή της Ελλάδας και στο φετινό Mobile World Congress

Δυναμική η συμμετοχή της Ελλάδας και στο φετινό Mobile World Congress

Με στόχο την εξωστρέφεια, την αξιοποίηση του ανθρώπινου κεφάλαιου, τις συνέργειες και τη σύνδεση της τεχνολογίας με τους πιο παραδοσιακούς κλάδους της παραγωγής, η Ελλάδα συμμετέχει και φέτος στο Mobile World Congress, που θα πραγματοποιηθεί στη Βαρκελώνη από 2 ως 5 Μαρτίου.

Με στόχο την εξωστρέφεια, την αξιοποίηση του ανθρώπινου κεφαλαίου, τις συνέργειες και τη σύνδεση της τεχνολογίας με τους πιο παραδοσιακούς κλάδους της παραγωγής, η Ελλάδα συμμετέχει και φέτος στο Mobile World Congress (MWC2015), που θα πραγματοποιηθεί στη Βαρκελώνη από 2 ως 5 Μαρτίου.

Η επίσημη παρουσίαση της ελληνικής αποστολής έγινε σήμερα, Τρίτη, στους χώρους του INNOVATHENS, στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων.

Παρουσιάζοντας τη φετινή ελληνική αποστολή στη Βαρκελώνη, ο γενικός διευθυντής του Συνδέσμου Εταιρειών Κινητών Εφαρμογών Ελλάδας (ΣΕΚΕΕ), Γιάννης Κωτσής-Γιανναράκης, επισήμανε τα βασικά σημεία της στρατηγικής για την ανάπτυξη του οικοσυστήματος της καινοτομίας, που αποτελεί και το σύνθημα της επίσημης ελληνικής αποστολής (Growing the ecosystem).

Όπως είπε, η τεχνογνωσία των μελών του ΣΕΚΕΕ από το χώρο του Mobile Internet, οποίος αποτελεί κατά γενική παραδοχή τον ταχύτερα αναπτυσσόμενο παγκοσμίως και πλέον ανατρεπτικό κλάδο, θα είναι βασική συνιστώσα για την επανεκκίνηση της οικονομίας. Βασικά στοιχεία της προσπάθειας αυτής είναι η εξωστρέφεια, η αξιοποίηση του ανθρώπινου κεφαλαίου, οι συνέργειες και η σύνδεση της τεχνολογίας με τους πιο παραδοσιακούς κλάδους της παραγωγής προς όφελος της κοινωνίας.

Από την πλευρά του συνδιοργανωτή, ο Στέφανος Ησαΐας, Διευθύνων Σύμβουλος του Enterprise Greece, δήλωσε ότι «ο τομέας της καινοτομίας και των τεχνολογιών διαθέτει στρατηγικής σημασίας ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα για τη χώρα μας – πρόκειται για έναν κλάδο με υψηλή προστιθέμενη αξία που βασίζεται στο εξαιρετικά καταρτισμένο ανθρώπινο δυναμικό της χώρας μας και ήδη αναδεικνύεται ως τομέας με έντονη επιχειρηματική δραστηριότητα βασισμένη στην καινοτομία. Σε συνέχεια της συμμετοχής μας στην περσινή έκθεση, έχουμε πλέον προσθέσει τον κλάδο αυτό στο εκθεσιακό πρόγραμμα του Enterprise Greece και αναπτύσσουμε δράσεις με στόχο την προώθηση του κλάδου και την υποστήριξη των εταιρειών του».

Ο διευθυντής του INNOVATHENS, Αντώνης Οικονόμου, τόνισε ότι «ο Κόμβος Καινοτομίας & Επιχειρηματικότητας της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων δίνει το παρόν στο MWC 2015 με σκοπό να προβάλει τη δράση του στο πεδίο της καινοτομικής επιχειρηματικότητας και να παρουσιάσει μερικές από τις πρωτοποριακές ιδέες που εξελίχθηκαν στο χώρο του. Το INNOVATHENS στηρίζει ένθερμα την ελληνική αποστολή στο MWC 2015, συμβάλλοντας ενεργά στην οργάνωσή της, και συμμετέχει στην έκθεση με δικό του stand».

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την παρουσίαση του αρχηγού της αποστολής και μέλος ΔΣ ΣΕΚΕΕ, Βαγγέλη Αντωνιάδη, ο οποίος παρουσίασε τους στόχους της και τη φιλοσοφία του οικοσυστήματος, τονίζοντας ότι «η «Εθνική Ομάδα Τεχνολογίας», όπως έχουν αποκαλέσει τις ελληνικές αποστολές, βρίσκεται στη Βαρκελώνη για τρίτη συνεχόμενη χρονιά για να μείνει μέσα στο τοπίο του Mobility και να διευρυνθεί ακόμα περισσότερο η δικτύωση των συμμετεχουσών εταιρειών – κάτι που, αναμφισβήτητα, θα βοηθήσει στη συνολική εξωστρέφεια του κλάδου». Περιέγραψε, επίσης, τι έχει γίνει μέχρι σήμερα από πλευράς οργάνωσης και προετοιμασίας, αλλά και τις ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες δράσεις που πρόκειται να υλοποιηθούν στις λίγες εβδομάδες που απομένουν ως το MWC.

Στη συνέχεια έλαβε το λόγο ο Σωκράτης Πλούσσας, πρόεδρος της Ένωσης Ελληνικών Νεοφυών Επιχειρήσεων, ο οποίος επεσήμανε τη σημασία που έχει η εξωστρέφεια και η παρουσία στην παγκόσμια αγορά για τις νέες επιχειρήσεις, προσθέτοντας ότι η συνεργασία που αναπτύσσει με τον ΣΕΚΕΕ αποτελεί τη συνέχεια μιας σειράς εξωστρεφών κοινών δράσεων που έχουν προγραμματίσει οι πέντε επιχειρηματικές ενώσεις (των κινητών εφαρμογών, της βιομηχανίας ημιαγωγών, της αεροδιαστημικής, της βιοτεχνολογίας και των νεοφυών επιχειρήσεων), με τον τίτλο Σynergies, για το 2014 και το 2015. Οι συνέργειες αυτές ενισχύουν τη συνεργασία μεταξύ των σημαντικότερων εταίρων του χώρου, καθώς διευκολύνουν την προσέγγιση μεγάλου αριθμού επιχειρήσεων διαφορετικής προελεύσεως και τομέα.

Η Ιωάννα Σαμπράκου, προϊσταμένη του τμήματος Διεθνών Σχέσεων και Επικοινωνιών της Γενικής Γραμματείας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων του υπουργείου Ανάπτυξης, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού και εκπρόσωπος της Ελλάδας στην ITU, ανέλυσε τη σημασία της διεθνούς παρουσίας των ελληνικών επιχειρήσεων και τα οφέλη που υπήρξαν για τον κλάδο από την υποστήριξη που παρείχε η ΓΓΤΤ και στις δυο προηγούμενες συμμετοχές.

Συμμετοχές και υποστηρικτές

Μέχρι στιγμής έχει ανακοινωθεί η συμμετοχή στο MWC2015 των εξής ελληνικών εταιρειών: SingularLogic, mSensis, MPASS, TripInView, Χαράλαμπος Δημητράκας ΑΒΕΕ, M-Stat, Horizon Video Technologies, Cytech Mobile, Micronet, EKETA, Regate, Fasmetrics, VoiceWeb, Accusonus, Oxygen Broadband, Globo, Upstream, VCI, Viva, Inaccess, Newsphone, Telenavis, Locotel, Obrela Security Industries.

Επίσης, υποστήριξη υπάρχει από την Aegean Airlines, η οποία το πρωί της 1ης Μαρτίου θα έχει έκτακτη απευθείας πτήση προς τη Βαρκελώνη προκειμένου να εξυπηρετήσει τόσο τους συμμετέχοντες στην ελληνική αποστολή όσο και τους Έλληνες επισκέπτες του MWC.

Το ελληνικό περίπτερο, αποτελεί δημιουργία για τρίτη συνεχή χρονιά πρωτοβουλία του ΣΕΚΕΕ, με την υποστήριξη της ελληνικής πολιτείας και συνδιοργανωτή το Enterprise Greece. Επίσης, σημαντική είναι και η συνεισφορά του INNOVATHENS, του κόμβου καινοτομίας και επιχειρηματικότητας της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων, ο οποίος είναι στρατηγικός εταίρος του ΣΕΚΕΕ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024