Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στις αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων στραμμένη η προσοχή των αναλυτών

Στις αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων στραμμένη η προσοχή των αναλυτών

Στις αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων επικεντρώνεται η προσοχή των οικονομικών αναλυτών, καθώς από αυτές θα καταδειχθεί το πώς αξιολογούν οι αγορές το αποτέλεσμα των εκλογών. Η απόδοση του 10ετούς ξεκινά σήμερα από το 8,8%, όταν την προηγούμενη Δευτέρα ήταν στο 9,5%. Η απόδοση του 3ετούς ομολόγου ξεκινά από το 10%, έναντι 11,5% την προηγούμενη Δευτέρα, ενώ το 5ετές έχει απόδοση 9,2%, έναντι 10,2% στις 19 Ιανουαρίου.

Στις αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων θα επικεντρωθεί σήμερα η προσοχή των οικονομικών αναλυτών, καθώς από αυτές θα καταδειχθεί το πώς αξιολογούν οι αγορές το αποτέλεσμα των εκλογών.

Η ελληνική αγορά ομολόγων ευνοήθηκε τις προηγούμενες ημέρες από τις ανακοινώσεις για το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ και οι αποδόσεις των ελληνικών χρεογράφων υποχώρησαν σημαντικά.

Η απόδοση του 10ετούς ελληνικού ομολόγου ξεκινά σήμερα από το 8,8%, όταν την προηγούμενη Δευτέρα ήταν στο 9,5%. Η απόδοσης του 3ετούς ομολόγου εκκινεί σήμερα από το 10%, έναντι 11,5% την προηγούμενη Δευτέρα, ενώ το 5ετές ομόλογο έχει απόδοση 9,2%, έναντι 10,2% στις 19 Ιανουαρίου.

Ο Νίκος Χρυσοχοΐδης, διευθύνων σύμβουλος της «Ν.Χρυσοχοΐδης Χρηματιστηριακή ΑΕΠΕΥ» υπογραμμίζοντας τη σημασία της σημερινής συνεδρίασης στην αγορά ομολόγων, επισημαίνει πως το κλίμα πολιτικο-οικονομικής αστάθειας και αβεβαιότητας αντανακλάται στις αποδόσεις των βασικών σειρών των κρατικών ομολόγων και ειδικά στην ανάστροφη καμπύλη τους (inverted yield curve) που τιμολογούν βραχυπρόθεσμη προβληματικότητα.

Αντίστοιχα, όπως τονίζει, οι κεφαλαιοποιήσεις των εισηγμένων μετοχών στο Χρηματιστήριο Αθηνών σημειώνουν σημαντική μεταβλητότητα εξαιτίας της αρνητικής ψυχολογίας και των δυσμενών προβλέψεων των εγχώριων και αλλοδαπών επενδυτών.

Όπως αναφέρει, οι σημερινές συνεδριάσεις τόσο στην αγορά ομολόγων όσο και στο ΧΑΑ θα καταδείξουν το εάν το αρνητικό κλίμα που αποδιδόταν στην πολιτική αβεβαιότητα θα εξακολουθήσει ή όχι.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024