Κυριακή 19 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Κλιμακώνεται η διαμάχη ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ για τη φορολογία

Κλιμακώνεται η διαμάχη ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ για τη φορολογία

Στην τελική ευθεία προς την κάλπη, η διαμάχη μεταξύ της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ κορυφώνεται με αιχμή τα θέματα της φορολογίας. Ανταλλαγή βολών ανάμεσα στον Αντώνη Σαμαρά και στον Αλέξη Τσίπρα, πόλεμος ανακοινώσεων ανάμεσα στα δύο κόμματα.

Στην τελική ευθεία προς την κάλπη, η διαμάχη μεταξύ της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ κορυφώνεται με αιχμή τα θέματα της φορολογίας. Ανταλλαγή βολών ανάμεσα στον Αντώνη Σαμαρά και στον Αλέξη Τσίπρα, πόλεμος ανακοινώσεων ανάμεσα στα δύο κόμματα.

Από το βήμα του ΕΒΕΑ, ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ εξαπέλυσε νέα επίθεση προς τον ΣΥΡΙΖΑ και κάλεσε τους επαγγελματίες να κάνουν σύγκριση των προγραμμάτων των δύο κομμάτων.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ υπόσχεται τα εξής εξωφρενικά: επαναφορά του μισθολογικού κόστους του δημοσίου και επαναπροσλήψεις, υπόσχεται επανακρατικοποιήσεις, υπόσχεται εθνικοποίηση του κλάδου ενέργειας και έχει εξαγγείλει υπαγωγή του τραπεζικού συστήματος στον έλεγχο του δημοσίου. Προαναγγέλλει έντοκα γραμμάτια του δημοσίου από τις καταθέσεις. Επίσης φόρο τραπεζικών συναλλαγών, προφανώς δεν ξέρουν πως λειτουργεί το τραπεζικό σύστημα» ανέφερε ο πρωθυπουργός.

«Με τον ΣΥΡΙΖΑ θα ελαφρυνθούν τα χαμηλά στρώματα και τα μεσαία στρώματα. Θα επιβαρυνθούν κάποιοι. Κάποιοι έχουν δίκιο να φοβούνται. Ξέρετε ποιοι είναι αυτοί; Είναι οι φοροφυγάδες και οι λαθραίοι και είναι αυτοί που έχουν πάρα πολύ μεγάλα εισοδήματα. Προχθές φανέρωσε το πραγματικό της πρόσωπο η ΝΔ. Έβγαλε ανακοίνωση και ξανά ανακοίνωση για ποιο θέμα; Διότι μίλησε αν δεν κάνω λάθος ο κ. Τσακαλώτος για οριακό συντελεστή υψηλό πάνω από τις 80.000 ευρώ εισόδημα. Μα ποιοι έχουν σήμερα πάνω από 80.000 ευρώ εισόδημα; (…) Η ΝΔ νοιάζεται και κόπτεται για το 1/100 των φορολογουμένων, για τα πολύ υψηλά εισοδήματα» δήλωσε ο Αλ.Τσίπρας σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1.

Η διαμάχη συνεχίστηκε με πόλεμο ανακοινώσεων των δύο κομμάτων.

Η ΝΔ κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι το πρόγραμμά του περιλαμβάνει φόρους σε όλες τις τραπεζικές συναλλαγές και ταυτόχρονα υπενθύμισε προτάσεις του κ. Τσίπρα για τον ασφαλιστικό στις 20/05/2013.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΝΔ, ο κ. Τσίπρας είχε εξαγγείλει:

  • Φόρο επί του συνόλου των συναλλαγών μέσω των πιστωτικών Ιδρυμάτων
  • Φόρο σε όλες τις Χρηματιστηριακές συναλλαγές
  • Έκτακτη φορολόγηση των κερδών όλων των επιχειρήσεων
  • Αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών εργαζομένων και εργοδοτών

Σύμφωνα με τη ΝΔ το πρόγραμμα αυτό του κ. Τσίπρα σημαίνει ότι:

  • Μέσω του φόρου στις τραπεζικές συναλλαγές, θα μπαίνει χέρι σε μισθούς, συντάξεις, πιστωτικές κάρτες, αλλά και σε κάθε πράξη που γίνεται μέσω γκισέ ή ΑΤΜ. Επίσης, αυτός ο φόρος θα ενισχύσει τις συναλλαγές εκτός τραπεζικού συστήματος, δηλαδή τη διακίνηση μαύρου χρήματος και την αύξηση της φοροδιαφυγής.
  • Μέσω του φόρου σε όλες τις χρηματιστηριακές συναλλαγές, θα χαθούν αμέσως κεφάλαια από την Ελλάδα, και ρευστότητα από τις επιχειρήσεις και την οικονομία
  • Μέσω της έκτακτης φορολόγησης των κερδών όλων των επιχειρήσεων, είναι βέβαιο ότι θα φύγουν πολλές επενδύσεις από την Ελλάδα και θα αποθαρρυνθούν άλλοι από το να έρθουν. Επίσης, είναι βέβαιο ότι αυτό το μέτρο θα προκαλέσει χιλιάδες απολύσεις.

«Ο κ. Τσίπρας, αντί να υπόσχεται «λίστα γάμου» στους Έλληνες, καλό είναι να μιλήσει επιτέλους συγκεκριμένα και να αποκαλύψει πόσο θα φορολογήσει τις επιχειρήσεις, πόσα θα παίρνει από τις τραπεζικές συναλλαγές μισθωτών, συνταξιούχων, ελεύθερων επαγγελματιών και επιχειρήσεων και πόσο θα φορολογήσει τις χρηματιστηριακές συναλλαγές», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ.

Απαντώντας, ο ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι η εισφορά επί των πιστωτικών συναλλαγών, όπως αυτή περιλαμβάνεται στην πρότασή του, θα βαρύνει αποκλειστικώς τα πιστωτικά ιδρύματα, θα περιορίζεται σε ένα μικρό ποσοστό επί της αξίας των συναλλαγών και σε καμία δε περίπτωση δεν θα αφορά τους καταθέτες.

Όπως αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ, «ακούγοντας τα νέα ψέματα της ΝΔ, αντιλαμβανόμαστε ότι η στόχευσή της είναι η πλήρης διάλυση των ασφαλιστικών ταμείων και δεν αρκούνται στη ζημιά που έχουν ήδη υποστεί μέσω του PSI και της εφιαλτικής ανεργίας που οδήγησε στην κατάρρευση των εσόδων τους. Τώρα προσπαθούν να διαστρεβλώσουν πλήρως μια πρόταση για τη διάσωσή των ασφαλιστικών ταμείων».

Επίσης, η αξιωματική αντιπολίτευση επισημαίνει ότι «η μονταζιέρα του κ. Σαμαρά «ξέχασε» να αναφέρει ότι η υπό διαβούλευση πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για εισφορά επί των πιστωτικών συναλλαγών θα «επιβαρύνει αποκλειστικώς τα πιστωτικά ιδρύματα και θα περιορίζεται σε ένα μικρό ποσοστό επί της αξίας των συναλλαγών» όπως ρητά αναφέρεται στην ομιλία του Αλ.Τσίπρα.

«Επομένως σε καμία περίπτωση δεν αφορά τους καταθέτες» υπογραμμίζει και τονίζει ότι «μόνο το ψέμα και η λάσπη τους έχει απομείνει για να υπερασπιστούν την καταστροφική τους πολιτική».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Και στο τέλος το πρωτάθλημα πάει στην… Σίτι

Όταν η Σίτι μπαίνει στην... τελική ευθεία έχοντας ρόλο «οδηγού» τότε έχει τον τρόπο για να φτάσει στην κατάκτηση του τροπαίου

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 19 Μαϊου 2024