Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Η αναδιάρθρωση χρέους έχει συνέπειες προειδοποιεί η Κριστίν Λαγκάρντ

Η αναδιάρθρωση χρέους έχει συνέπειες προειδοποιεί η Κριστίν Λαγκάρντ

Αρχικά «θετική» στην ιδέα ευρωπαϊκής διάσκεψης που θα εξετάσει τις δυνατότητες ελάφρυνσης χρεών χωρών της ΕΕ εμφανίσθηκε η Κριστίν Λαγκάρντ του ΔΝΤ μιλώντας στην εφημερίδα «Irish Times». Ωστόσο προειδοποίησε πως η αναδιάρθρωση χρέους έχει και συνέπειες. «Ως αρχή, οι συλλογικές προσπάθειες είναι ευπρόσδεκτες, αλλά, ταυτόχρονα ένα χρέος είναι ένα χρέος και αυτό αποτελεί συμβόλαιο» δήλωσε.

Αρχικά «θετική» στην ιδέα μιας ευρωπαϊκής διάσκεψης που θα εξετάσει τις δυνατότητες ελάφρυνσης χρεών χωρών της ΕΕ εμφανίσθηκε η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ μιλώντας στην εφημερίδα «Irish Times», ωστόσο προειδοποίησε πως η αναδιάρθρωση χρέους έχει και συνέπειες.

Η Λαγκάρντ, η οποία θα μιλήσει σήμερα, Δευτέρα, σε συνέδριο στο Δουβλίνο για τα διδάγματα από την κρίση της Ιρλανδίας, δήλωσε στην ιρλανδική εφημερίδα ότι «οι συλλογικές προσεγγίσεις είναι πάντα καλές σε ευρωπαϊκό επίπεδο», ωστόσο προειδοποίησε για τις συνέπειες μιας διάσκεψης που θα αποφάσιζε των αλλαγή των όρων των χρεών μιας χώρας ή τη μερική διαγραφή τους.

Οι «Irish Times» σε σημερινό τους δημοσίευμα αναφέρουν πως στην Ελλάδα ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ζητήσει διάσκεψη για το χρέος στη ζώνη του ευρώ, παρόμοια με τη διάσκεψη του 1953 στο Λονδίνο, που διέγραψε το μισό χρέος της μεταπολεμικής Γερμανίας και διευκόλυνε την επιστροφή της χώρας στην οικονομική ευημερία.

Ακόμη, αναφέρεται και στις πρόσφατες δηλώσεις του Ιρλανδού υπουργού Οικονομικών Μάικλ Νούναν ο οποίος δήλωσε την προηγούμενη εβδομάδα μιλώντας σε διάσκεψη πρέσβεων ότι υποστηρίζει την ιδέα ενός διεθνούς φόρουμ που θα εξετάσει την ελάφρυνση του χρέους της Ελλάδας, της Ιρλανδίας και της Πορτογαλίας. Πρέπει να σημειωθεί πως η διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου θα έχει σήμερα το απόγευμα συνάντηση με τον Ιρλανδό υπουργό Οικονομικών.

«Ως αρχή, οι συλλογικές προσπάθειες είναι ευπρόσδεκτες, αλλά, ταυτόχρονα ένα χρέος είναι ένα χρέος και αυτό αποτελεί συμβόλαιο» δήλωσε η κ. Λαγκάρντ στους «Irish Times», για τη σκοπιμότητα πραγματοποίησης ενός συνεδρίου για την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους. «Η στάση πληρωμών, η αναδιάρθρωση, η αλλαγή των όρων, έχει συνέπειες στην υπογραφή και στην εμπιστοσύνη προς την υπογραφή», προσέθεσε η κ. Λαγκάρντ.

Θ.Κ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Ο άνδρας που έσωσε 300 έργα του Βαν Γκογκ κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο ήταν ένας αιμοβόρος συνεργάτης των ναζί

Το 1942, ο Sam van Deventer φιλοξένησε ένα οικογενειακό πάρτι για τα 50ά γενέθλια του αιμοδιψούς Arthur Seyss-Inquart, του επιτρόπου του Ράιχ για τις γερμανικές δυνάμεις κατοχής στις Κάτω Χώρες.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024