Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ντάισελμπλουμ: Περισσότερη βοήθεια στην Ελλάδα, αν τηρήσει τις δεσμεύσεις

Ντάισελμπλουμ: Περισσότερη βοήθεια στην Ελλάδα, αν τηρήσει τις δεσμεύσεις

Στη βούληση της ζώνης του ευρώ να κάνει περισσότερα για την στήριξη της Ελλάδας εάν καταστεί αναγκαίο αναφέρθηκε σήμερα Τρίτη από το Τόκιο ο  πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ.Ο ίδιος σημείωσε πως όλοι οι πολιτικοί και όλες οι κυβερνήσεις προσαρμόζονται στις συνθήκες.


Στη βούληση της ζώνης του ευρώ να κάνει περισσότερα για την στήριξη της Ελλάδας εάν καταστεί αναγκαίο αναφέρθηκε σήμερα Τρίτη από το Τόκιο ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών δεσμεύθηκε να συνεργασθεί με την κυβέρνηση που θα προκύψει από τις προσεχείς εκλογές στην Ελλάδα, αλλά απηύθυνε έκκληση προς την ελληνική κυβέρνηση να διατηρήσει την πολιτική της λιτότητας. «Οποία και αν είναι η νέα κυβέρνηση, θα συνεργασθούμε μαζί της», δήλωσε ο πρόεδρος της Ευρωομάδας σε δημοσιογράφους.

Ο Ντάισελμπλουμ τόνισε ότι η Ευρώπη μπορεί να προσφέρει περισσότερη βοήθεια, εάν η Ελλάδα τηρήσει τις δεσμεύσεις της ως προς τις μεταρρυθμίσεις. «Υπό τον όρο ότι θα τηρήσουν στις δεσμεύσεις που έχουν αναλάβει…είμαστε έτοιμοι, εάν καταστεί αναγκαίο, να κάνουμε περισσότερα», είπε ο Ντάισελμπλουμ., διευκρινίζοντας ότι ήδη έχουν γίνει πολλά για τη διάσωση της Ελλάδας.

Ο ίδιος σημείωσε πως όλοι οι πολιτικοί και όλες οι κυβερνήσεις προσαρμόζονται στις συνθήκες. «Όταν δεν υπάρχει αρκετή εισροή χρήματος, δεν μπορούμε να δαπανήσουμε, και εάν δεν υπάρχουν δανειστές, δεν υπάρχει προϋπολογισμός», είπε υπενθυμίζοντας ότι το πρόγραμμα στήριξης θα πρέπει να τερματισθεί μέχρι το τέλος του Φεβρουαρίου, πριν η Ελλάδα διαπραγματευθεί την μελλοντική της χρηματοπιστωτική εξέλιξη.

Ο Ντάισελμπλουμ κάλεσε τους Έλληνες ψηφοφόρους να κοιτάξουν κατά πρόσωπο την πραγματικότητα στην οποία βρίσκεται η χώρα. «Έχουν καταβληθεί πολλές προσπάθειες, κυρίως από τον ελληνικό λαό. Η ανάκαμψη ξεκινά. Θα ήταν κρίμα να αφεθεί να χαθεί και πάλι», είπε.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η αποστολή του Ολυμπιακού για το σπουδαίο παιχνίδι με την Άστον Βίλα (pic)

Οι επιλογές του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ για το εκτός έδρας παιχνίδι με την Άστον Βίλα για τα ημιτελικά του Europa Conference League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024