Τετάρτη 08 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Εκατοντάδες οι αιτήσεις δικηγόρων για την προκήρυξη της Τράπεζας της Ελλάδος

Εκατοντάδες οι αιτήσεις δικηγόρων για την προκήρυξη της Τράπεζας της Ελλάδος

Μεγάλο ενδιαφέρον έχει εκδηλωθεί για την πλήρωση των θέσεων πέντε έμμισθων δικηγόρων για τις ανάγκες της Διεύθυνσης Νομικών Υπηρεσιών της Τράπεζας της Ελλάδος. Σύμφωνα με πληροφορίες από τη Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2014 που ξεκίνησε η διαδικασία μέχρι και χθες οι αιτήσεις υποψηφίων ξεπερνούσαν τις 300, ενώ σύμφωνα με εκτιμήσεις οι αιτήσεις αναμένεται να διπλασιασθούν ή και να τριπλασιασθούν μέχρι τη Δευτέρα 5 Ιανουαρίου 2015 που εκπνέει η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων συμμετοχής.

Μεγάλο ενδιαφέρον έχει εκδηλωθεί για την πλήρωση των θέσεων πέντε έμμισθων δικηγόρων για τις ανάγκες της Διεύθυνσης Νομικών Υπηρεσιών της Τράπεζας της Ελλάδος.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τη Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2014 που ξεκίνησε η διαδικασία μέχρι και χθες οι αιτήσεις υποψηφίων ξεπερνούσαν τις 300, ενώ σύμφωνα με εκτιμήσεις οι αιτήσεις αναμένεται να διπλασιασθούν ή και να τριπλασιασθούν μέχρι τη Δευτέρα 5 Ιανουαρίου 2015 που εκπνέει η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων συμμετοχής.

Σημειώνεται πως στη Διεύθυνση Νομικών Υπηρεσιών της Τράπεζας της Ελλάδος υπηρετούν ήδη περίπου 40 δικηγόροι, ωστόσο τόσο το νέο πλαίσιο τραπεζικής εποπτείας στην ΕΕ, όσο και οι αλλαγές στη νομοθεσία για την εξυγίανση των τραπεζών, οδήγησαν τη Διοίκηση της Κεντρικής Τράπεζας στην απόφαση να ενισχύσει τη συγκεκριμένη Διεύθυνση.

Πάντως, δεν λείπουν και «γκρίνιες» για τη σχετική διαδικασία καθώς η Τράπεζα της Ελλάδος θα προσλάβει, με σύμβαση έμμισθης εντολής και πλήρη απασχόληση, πέντε παρ’ Εφέταις ή παρ’ Αρείω Πάγω δικηγόρους Αθηνών ή Πειραιώς, αποκλείοντας έτσι δικηγόρους που είναι μέλη άλλων δικηγορικών συλλόγων της χώρας. Για το θέμα αναμένεται και παρέμβαση των σχετικών δικηγορικών συλλογών , ώστε να αλλάξουν οι όροι της σχετικής προκήρυξης.

Υπενθυμίζεται πως οι υποψήφιοι πρέπει να είναι κάτοχοι πτυχίου και μεταπτυχιακού ή μεταπτυχιακών τίτλων νομικής κατευθύνσεως, ενώ θα βαρύνει ιδιαίτερα η κατοχή διδακτορικού τίτλου νομικής. Οι υποψήφιοι θα πρέπει επίσης να γνωρίζουν άριστα την Ελληνική και την Αγγλική και επαρκώς μία ακόμη γλώσσα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Αιτήσεις συμμετοχής υποβάλλονται μόνο ηλεκτρονικά στον ιστοχώρο της Τράπεζας της Ελλάδος (http://www.bankofgreece.gr) μέχρι τη Δευτέρα 5 Ιανουαρίου 2015 (ώρα Ελλάδος 18:00). Πληροφορίες παρέχονται στα τηλέφωνα 210 3202304 και 210 3202091 καθημερινά (Δευτέρα έως Παρασκευή, ώρες 08:00 – 14:30).

Θ.Κ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Καλαϊτζάκης: «Θα πανηγυρίσουμε σήμερα κι αύριο, Πέμπτη έχουμε προπόνηση και Παρασκευή παίζουμε»

Στη δυσκολία της σειράς με τη Μακάμπι αναφέρθηκε ο Παναγιώτης Καλαϊτζάκης στις δηλώσεις του.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 08 Μαϊου 2024