Σάββατο 04 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Στουρνάρας: Υποχρέωσή μου να προειδοποιώ για τους κινδύνους

Στουρνάρας: Υποχρέωσή μου να προειδοποιώ για τους κινδύνους

Συνέχεια στις προειδοποιήσεις για την ελληνική οικονομία έδωσε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας, προλογίζοντας την ενδιάμεση έκθεση νομισματικής πολιτικής. Ο κ. Στουρνάρας τόνισε ότι ήταν υποχρέωσή του να προειδοποιήσει για τον κίνδυνο ανεπανόρθωτης βλάβης από τη μείωση της ρευστότητας.

Συνέχεια στις προειδοποιήσεις για την ελληνική οικονομία έδωσε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας, προλογίζοντας την ενδιάμεση έκθεση νομισματικής πολιτικής.

Ο κ. Στουρνάρας, σύμφωνα με το Mega, τόνισε ότι ήταν υποχρέωσή του να προειδοποιήσει για τον κίνδυνο ανεπανόρθωτης βλάβης από τη μείωση της ρευστότητας.

«Όπως έδειξε και η πρόσφατη αναταραχή των αγορών κεφαλαίων, που οδήγησε σε κατακόρυφη άνοδο της απόδοσης του 10ετούς ομολόγου του ελληνικού Δημοσίου σε επίπεδα άνω του 9% η χώρα μας ακόμη χρειάζεται υποστήριξη από ένα αξιόπιστο πρόγραμμα προληπτικής χρηματοδότησης από τους ευρωπαίους εταίρους. Κάτι τέτοιο είναι αναγκαίο έως ότου διασφαλιστεί η διατηρήσιμη χρηματοδότηση των δανειακών αναγκών της από τις διεθνείς αγορές. Στο πλαίσιο αυτό η σχέση αμοιβαίας εμπιστοσύνης και συνεργασίας με τους εταίρους μας αποκτά πρωτεύουσα σημασία» είπε.

Μιλώντας τη Δευτέρα σε τιμητική εκδήλωση για τη συμπλήρωση 110 ετών από τη γέννησή του Ξενοφώντα Ζολώτα, ο κ. Στουρνάρας έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για την ελληνική οικονομία από τη μείωση της ρευστότητας.

«Οφείλω να επισημάνω ότι η κρίση των τελευταίων ημερών λαμβάνει πλέον σοβαρές διαστάσεις, ότι η ρευστότητα στην αγορά μειώνεται με ταχύ ρυθμό, ότι ο κίνδυνος όχι μόνο ανακοπής της αναπτυξιακής πορείας που μόλις ξεκίνησε, αλλά ο κίνδυνος μιας ανεπανόρθωτης βλάβης της ελληνικής οικονομίας, είναι μεγάλος» τόνισε.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Φενέρμπαχτσε – Μονακό 62-65: Πήρε το «θρίλερ» και ισοφάρισε σε 2-2!

Η Μονακό επικράτησε 65-62 στην έδρα της Φενέρμπαχτσε και πλέον η πρόκριση στο Final Four θα κριθεί στο Game 5.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 04 Μαϊου 2024