Σάββατο 18 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Αντίστροφη μέτρηση για να έρθει η τρόικα

Αντίστροφη μέτρηση για να έρθει η τρόικα

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την επιστροφή της τρόικας στην Αθήνα, καθώς οι δύο πλευρές μειώνουν διαρκώς τις διαφορές τους. Αν και πληροφορίες υποστήριζαν πως οι επικεφαλής της τριμερούς ενδέχεται να έλθουν την Τετάρτη, στελέχη που ρωτήθηκαν από το in.gr δεν το επιβεβαίωσαν. Η εντύπωση είναι πάντως ότι η επανεκκίνηση της αξιολόγησης επί ελληνικού εδάφους είναι θέμα ημερών.

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την επιστροφή της τρόικας στην Αθήνα, καθώς οι δύο πλευρές μειώνουν διαρκώς τις διαφορές που τις χώριζαν, με την κυβέρνηση να επιμένει στην «κόκκινη γραμμή» ότι δεν μπορούν να υπάρξουν νέες οριζόντιες περικοπές.

Αν και κάποιες πληροφορίες προερχόμενες από τις Βρυξέλλες υποστήριζαν πως οι επικεφαλής των ΔΝΤ, ΕΕ και ΕΚΤ ενδέχεται να έλθουν στην Αθήνα ακόμη και μεθαύριο Τετάρτη, στελέχη των τριών θεσμών που ρωτήθηκαν από το in.gr για το ενδεχόμενο αυτό δεν το επιβεβαίωσαν.

«Δεν έχουμε ημέρα επιστροφής στην Αθήνα», ήταν η απάντηση του ΔΝΤ. «Δεν υπάρχει καθαρή εικόνα», ανέφερε στέλεχος του Ευρωσυστήματος, ενώ εκπρόσωπος της Κομισιόν, σε τηλεφωνική επικοινωνία με το in.gr παρέπεμψε εκ νέου στην πρωινή δήλωση του εκπροσώπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτη Σχοινά ότι «οι συζητήσεις συνεχίζονται με στόχο την ολοκλήρωση της αξιολόγησης».

Παρά τις ανωτέρω δηλώσεις δίνεται η εντύπωση πως η απόσταση που αρχικά χώριζε την ελληνική πλευρά και την πλευρά των δανειστών έχει μειωθεί αισθητά και ότι η επανεκκίνηση της αξιολόγησης επί ελληνικού εδάφους είναι θέμα ημερών.

Κυβερνητικό στέλεχος ανέφερε στο in.gr πως ακόμη δεν υπάρχει καθαρή εικόνα για το χρόνο επιστροφής των Κλάους Μαζούχ, Ρίσι Γκογιάλ και Ντέκλαν Κοστέλλο στην Αθήνα, ωστόσο αναγνώρισε πως πλέον η διαπραγμάτευση προχωρά με ταχύτερους ρυθμούς και υπάρχει πρόοδος.

Αλλά και ανώτατη τραπεζική πηγή εξέφρασε από την πλευρά της την εκτίμηση πως εντός του Δεκεμβρίου θα ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση της ελληνικής πλευράς με την τρόικα και θα σταματήσει η αβεβαιότητα που συνδέεται με την αξιολόγηση.

Θανάσης Κουκάκης

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Κοντά στο sold out η Φιορεντίνα για τον τελικό – Πόσα εισιτήρια απομένουν

Πολύ κοντά στο να εξαντλήσουν τα διαθέσιμα εισιτήρια για τον τελικό του Europa Conference League είναι οι οπαδοί της Φιορεντίνα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 18 Μαϊου 2024