Σάββατο 18 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
SOCAR: Θα συνεργαστούμε με την Κομισιόν για την εξαγορά του ΔΕΣΦΑ

SOCAR: Θα συνεργαστούμε με την Κομισιόν για την εξαγορά του ΔΕΣΦΑ

Διαβεβαιώσεις ότι θα συνεχίσει την εποικοδομητική συνεργασία με την Κομισιόν σχετικά με την εξαγορά του 66% του ΔΕΣΦΑ, «προκειμένου η υπόθεση να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατόν» παρέχει η SOCAR με αφορμή την απόφαση της Επιτροπής, να ξεκινήσει έρευνα προκειμένου να διαπιστωθεί αν η εξαγορά είναι συμβατή με τους κανόνες της ΕΕ.

Διαβεβαιώσεις ότι θα συνεχίσει την εποικοδομητική συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή «προκειμένου η υπόθεση να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατόν» παρέχει η εταιρία φυσικού αερίου SOCAR του Αζερμπαϊτζάν με αφορμή την απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής χθες (Τετάρτη), να ξεκινήσει έρευνα εις βάθος προκειμένου να διαπιστωθεί αν η εξαγορά του 66% των μετοχών του ΔΕΣΦΑ από τη SOCAR είναι συμβατή με τους κανόνες της ΕΕ.

Η SOCAR επισημαίνει ότι η ΕΕ προχωράει στη δεύτερη φάση της εις βάθος έρευνας, η οποία υπό κανονικές συνθήκες ολοκληρώνεται σε διάστημα 90 ημερών και ότι η τελική απόφαση αναμένεται στο πρώτο μισό του 2015.

Αναφέρει ακόμη ότι «εκτιμάει το χρόνο, τις προσπάθειες και τα μέσα των αντιμονοπωλιακών υπηρεσιών της Κομισιόν για μια σε βάθος έρευνα της συμφωνίας και είναι έτοιμη να συνεργαστεί μαζί τους με εποικοδομητικό τρόπο».

Η SOCAR κατέθεσε την μοναδική δεσμευτική προσφορά για την εξαγορά του 66% το ΔΕΣΦΑ πέρυσι, προσφέροντας 400 εκατ. ευρώ.

Αξιωματούχοι της ΕΕ εξέφρασαν την ανησυχία μήπως η σχεδιαζόμενη συμφωνία περιορίσει τον ανταγωνισμό στην χονδρική αγορά φυσικού αερίου της Ελλάδας.

«Η Κομισιόν επιδιώκει να διασφαλίσει ότι με την πώληση του ΔΕΣΦΑ, μέρος του ελληνικού προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων με στόχο την μεταρρύθμιση και απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας, δεν θα προκύψει ζημία για τον ανταγωνισμό και σε τελική ανάλυση υψηλότερες τιμές φυσικού αερίου για τους καταναλωτές στην Ελλάδα», ανέφερε η Κομισιόν στην ανακοίνωσή της.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Αήττητη πρωταθλήτρια η Λεβερκούζεν (2-1), αποθέωση για Ρόις στη νίκη της Ντόρτμουντ (4-0, vid)

Η Λεβερκούζεν τελείωσε την φετινή Bundesliga πρώτη και αήττητη (2-1) – «Πάρτι» της Ντόρτμουντ στην Βεστφαλία στο τελευταίο παιχνίδι του Ρόις (4-0).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 18 Μαϊου 2024