Πέμπτη 09 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Τουρκολιάς: Η Εθνική στηρίζει ενεργά την αναπτυξιακή διαδικασία

Τουρκολιάς: Η Εθνική στηρίζει ενεργά την αναπτυξιακή διαδικασία

H Εθνική Τράπεζα είναι παρούσα να στηρίξει την αναπτυξιακή διαδικασία, δήλωσε από το Ηράκλειο ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας, Αλ.Τουρκολιάς, και αναφερόμενος στην επιτυχή για τις ελληνικές τράπεζες έκβαση των stress tests, τόνισε πως η ΕΤΕ έχει το μεγαλύτερο σε απόλυτο μέγεθος κεφαλαιακό πλεόνασμα από τις τέσσερις ελληνικές συστημικές τράπεζες.

H Εθνική Τράπεζα είναι παρούσα να στηρίξει και στηρίζει ενεργά την αναπτυξιακή διαδικασία, δήλωσε από το Ηράκλειο ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας, Αλέξανδρος Τουρκολιάς.

Αναφερόμενος στην επιτυχή για τις ελληνικές τράπεζες έκβαση των stress tests επισήμανε ότι αυτές αντί για ανάγκη κεφαλαίων έχουν κεφαλαιακό απόθεμα, συνολικά περί τα 4,5 δισ. ευρώ.

Τόνισε πως το «το μεγαλύτερο σε απόλυτο μέγεθος κεφαλαιακό πλεόνασμα, από τις τέσσερις ελληνικές συστημικές τράπεζες, το έχει η Εθνική με 2,025 δισ. ευρώ που οδηγεί σε δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας, με βάση το δυσμενές σενάριο, σε 8,9%», τον υψηλότερο, σε ποσοστιαία βάση, δείκτη μεταξύ όλων των ελληνικών τραπεζών.

Είπε επίσης πως η Εθνική υλοποιεί με συνέπεια το πρόγραμμά για χορηγήσεις, στο τρέχον έτος, ύψους 3 δισ. ευρώ, παρά τις συνολικά πολύ μεγάλες- σε απόλυτο νούμερο- χορηγήσεις, διαθέτοντας επαρκέστατη ρευστότητα και κυρίως τεχνογνωσία και βούληση. Η Εθνική, όπως τόνισε ο κ. Τουρκολιάς, «καυχάται για τα εύσημα που της απονέμονται, εκ του λόγου ότι το χαρτοφυλάκιο έχει τέτοια ποιότητα ώστε η Τράπεζα να διαθέτει τον μικρότερο δείκτη μη εξυπηρετούμενων δανείων, και με βάση την πολύ αυστηρότερη ευρωπαϊκή εκδοχή».

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και η ομιλία του προέδρου της Εθνικής, Γιώργου Ζανιά, ο οποίος επισήμανε ότι «τα αποτελέσματα των stress tests ήταν ιδιαίτερα θετικά για το ελληνικό τραπεζικό σύστημα και έδειξαν πως καμία από τις τέσσερις ελληνικές συστημικές τράπεζες δεν χρειάζεται να προχωρήσει σε νέα άντληση κεφαλαίων».

Όπως είπε, «μετά και από αυτή, την τελευταία ελπίζω δοκιμασία, η Εθνική Τράπεζα αποδεικνύεται πως διαθέτει όχι μόνο την ρευστότητα αλλά και τα απαραίτητα κεφάλαια για να διαδραματίσει τον κεντρικό ρόλο που έχει στη χρηματοδότηση της ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας».
Ο κ. Ζανιάς παρατήρησε ότι το οικονομικό κλίμα βρίσκεται στο καλύτερο επίπεδο των τελευταίων ετών, οι αναπτυξιακές προσδοκίες επανακάμπτουν στη βιομηχανία και συνεχίζουμε να παλεύουμε για να ανοίξουμε το νέο αναπτυξιακό κεφάλαιο για τη χώρα μας.

Καταλήγοντας ο κ. Ζανιάς επανέλαβε την ανάγκη να κρατήσουμε ως χώρα σταθερή πορεία.

Στο πλαίσιο της πολιτικής της για αμεσότερη επικοινωνία με το παραγωγικό δυναμικό της χώρας, η διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας, συνοδευόμενη από ανώτερα και ανώτατα στελέχη, επισκέπτεται την Κρήτη. Κατά την επίσκεψη αυτή, πέραν από συγκεντρώσεις, δείπνα με πελάτες και το παραγωγικό δυναμικό της Μεγαλονήσου στο Ηράκλειο και τα Χανιά, έχουν προγραμματιστεί και επισκέψεις σε παραγωγικές μονάδες της Κρήτης.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Με Ρεάλ ο Ολυμπιακός, με Φενερμπαχτσέ ο Παναθηναϊκός – Το πρόγραμμα του Final Four

Πότε θα γίνουν οι ημιτελικοί του Final Four, αλλά και πότε είναι προγραμματισμένοι ο μεγάλος και ο μικρός τελικός.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 09 Μαϊου 2024