Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

ΕΒΑ: Οι τράπεζες δεν πρέπει να εφησυχάζουν μετά τα stress tests

Την προειδοποίηση ότι τα θετικά τεστ αντοχής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και της Ευρωπαϊκής Τραπεζικής Αρχής δεν αποτελούν λόγο εφησυχασμού απεύθυνε σήμερα ο επικεφαλής της EBA Αντρέα Ένρια μιλώντας σε συνέδριο του Γερμανικού Ινστιτούτου Οικονομικών Ερευνών (DIW) στο Βερολίνο.

 

Την προειδοποίηση ότι τα θετικά τεστ αντοχής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και της Ευρωπαϊκής Τραπεζικής Αρχής (ΕΒΑ) δεν αποτελούν λόγο εφησυχασμού απεύθυνε ο επικεφαλής της EBA Αντρέα Ένρια μιλώντας σε συνέδριο του Γερμανικού Ινστιτούτου Οικονομικών Ερευνών (DIW) στο Βερολίνο.

Σύμφωνα με το Reuters ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Τραπεζικής Αρχής δήλωσε πως οι τράπεζες δεν πρέπει να αισθάνονται πολύ ασφαλείς μετά τα stress tests, αποσαφηνίζοντας πως αυτό ισχύσει ακόμη και τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα που πέρασαν την άσκηση.

«Το θέμα δεν έχει λήξει. Ακόμη και για εκείνες τις τράπεζες που πέρασαν», τόνισε ο Ενρια, ο οποίος το 2011 είχε επικριθεί για τις αστοχίες των τεστ αντοχής που είχε διεξάγει ανεξάρτητα το έτος εκείνο η Ευρωπαϊκή Τραπεζική Αρχή και τα οποία δεν είχαν αποκαλύψει τις κεφαλαιακές αδυναμίες των ευρωπαϊκών τραπεζών.

Στο ίδιο συνέδριο του Γερμανικού Ινστιτούτου DIW μετείχαν ο Τόμας Βίζερ επικεφαλής του Eurogroup Working Group, o διευθυντής του Γερμανικού Ομοσπονδιακού υπουργείου Οικονομίας Ζερονίμ Ζελτεμάγιερ , ο επικεφαλής χρηματαγορών του ΔΝΤ Χοσέ Βινιάλς, αλλά και στελέχη κεντρικών τραπεζών από την Ισπανία, την Ολλανδία, την Αγγλία, κ.α..

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024