Τρίτη 07 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Σε διεθνές φόρουμ του ΟΟΣΑ στο Βερολίνο ο Γκίκας Χαρδούβελης

Σε διεθνές φόρουμ του ΟΟΣΑ στο Βερολίνο ο Γκίκας Χαρδούβελης

Στην 7η Συνεδρίαση του Παγκόσμιου Φόρουμ του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) για τη Διαφάνεια και την Ανταλλαγή Πληροφοριών για φορολογικούς σκοπούς που θα διεξαχθεί αύριο και μεθαύριο στο Βερολίνο θα μετέχει ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης. Στο επίκεντρο θα βρεθεί το νέο διεθνές πρότυπο για την αυτόματη ανταλλαγή φορολογικών πληροφοριών, με τους υπουργούς Οικονομικών του ΟΟΣΑ να υπογράφουν μια πολυμερή συμφωνία για την εφαρμογή του προτύπου.

Στην 7η Συνεδρίαση του Παγκόσμιου Φόρουμ του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) για τη Διαφάνεια και την Ανταλλαγή Πληροφοριών για φορολογικούς σκοπούς που θα διεξαχθεί αύριο και μεθαύριο στο Βερολίνο θα μετέχει ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης.

Το Παγκόσμιο Φόρουμ του ΟΟΣΑ είναι σήμερα το μεγαλύτερο δίκτυο στον κόσμο για τη διεθνή συνεργασία στον τομέα της φορολογίας και της ανταλλαγής οικονομικών πληροφοριών.

Η συνάντηση του Βερολίνου, στην οποία θα μετάσχουν περισσότεροι από 200 ανώτατοι αξιωματούχοι από περισσότερες από 95 χώρες και 12 διεθνείς οργανισμούς θα επικεντρωθεί στις νέες κατευθύνσεις πολιτικής για την επιτάχυνση της διεθνούς συνεργασίας στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής.

Στο επίκεντρο θα βρεθεί το νέο διεθνές πρότυπο για την αυτόματη ανταλλαγή φορολογικών πληροφοριών (automatic exchange of information – AEOI), με τους υπουργούς Οικονομικών του ΟΟΣΑ να υπογράφουν μια πολυμερή συμφωνία για την εφαρμογή του προτύπου, σηματοδοτώντας έτσι ένα νέο βήμα προς την κατεύθυνση της μεγαλύτερης διαφάνειας.

Το πρότυπο, που αναπτύχθηκε από τον ΟΟΣΑ σε συνεργασία με τις χώρες της G20, αναμένεται να διευκολύνει την πρόσβαση των φορολογικών αρχών σε κρίσιμες οικονομικές πληροφορίες και να ενισχύσει τις παγκόσμιες προσπάθειες για την πάταξη της φοροδιαφυγής.

Θανάσης Κουκάκης

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η πτώση της Ποδοσφαιρικής Ρώμης

Η Γιουνάιτεντ είναι ένας ποδοσφαιρικός οργανισμός σε αποσύνθεση.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 07 Μαϊου 2024