Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σύσκεψη στο Μαξίμου εν όψει της επιστροφής της τρόικας

Σύσκεψη στο Μαξίμου εν όψει της επιστροφής της τρόικας

Ευρεία σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, με την παρουσία του υπουργού Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη έγινε στο Μέγαρο Μαξίμου με θέμα τις εκκρεμότητες που υπάρχουν εν όψει της έλευσης της τρόικας. Οι εκπρόσωποι των δανειστών έχουν ξεκαθαρίσει ότι αν δεν σημειωθεί χειροπιαστή πρόοδος στις μεταρρυθμίσεις και τεκμηριωμένα σχέδια για τα ανοιχτά κρίσιμα θέματα, δεν βλέπουν τον λόγο να επιστρέψουν για να συνεχιστούν εκ τους σύνεγγυς οι διαπραγματεύσεις.

Ευρεία σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, με την παρουσία του υπουργού Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη έγινε στο Μέγαρο Μαξίμου με θέμα τις εκκρεμότητες που υπάρχουν εν όψει της έλευσης της τρόικας.

Η σύσκεψη πραγματοποιείται σε κρίσιμη συγκυρία μετά την αναταραχή στις αγορές και εν όψει των stress test της ΕΚΤ.

Οι εκπρόσωποι των δανειστών έχουν ξεκαθαρίσει ότι αν δεν σημειωθεί χειροπιαστή πρόοδος στις μεταρρυθμίσεις που έχουν συμφωνηθεί και δεν καταρτιστούν τεκμηριωμένα σχέδια για τα ανοιχτά κρίσιμα θέματα, δεν βλέπουν τον λόγο να επιστρέψουν για να συνεχιστούν εκ τους σύνεγγυς οι διαπραγματεύσεις.

Η τρόικα εμφανίζεται να εξαντλεί την αυστηρότητά της -κάτι που δεν προκαλεί έκπληξη δεδομένου ότι πρόκειται για την τελευταία ευκαιρία της να αξιολογήσει την ελληνική οικονομία υπό αυτή τη μορφή και με αυτές τις εξουσίες- αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να τραβήξει σε μάκρος η αξιολόγηση. Πληροφορίες κάνουν λόγο ακόμη και για απαίτηση έγγραφων διαβεβαιώσεων για την πρόοδο των μεταρρυθμίσεων.

Την ίδια στιγμή η ελληνική κυβέρνηση «καίγεται» να ολοκληρωθεί στην ώρα της η τελευταία αξιολόγηση του προγράμματος, αφού αυτό αποτελεί προϋπόθεση ώστε να ξεκινήσει η συζήτηση για το χρέος, καθώς και να αποκρυσταλλωθεί το σχέδιο για την «επόμενη ημέρα», μετά το τέλος του προγράμματος.

Άλλωστε οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι είναι ξεκάθαροι ότι μόνο μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης και των stress test των τραπεζών μπορεί να υπάρξει ασφαλής εικόνα για τις χρηματοδοτικές ανάγκες της Ελλάδας τα επόμενα χρόνια και το χρέος.

Α.Τ

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Μπακς: Παραμένει εκτός ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, χάνει και το Game 3 με τους Πέισερς

Χωρίς τον Γιάννη Αντετοκούνμπο θα αγωνιστούν οι Μπακς κόντρα στους Πέισερς, στο τρίτο ματς της σειράς των Play-offs, όπως ανακοίνωσαν επίσημα τα «Ελάφια»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024