Δευτέρα 06 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Χαρδούβελης: Το κλίμα στις αγορές δεν αντανακλά την κατάσταση της οικονομίας

Χαρδούβελης: Το κλίμα στις αγορές δεν αντανακλά την κατάσταση της οικονομίας

Στην αποσύνδεση του ανησυχητικά κακού κλίματος στις αγορές τις τελευταίες ημέρες με την κατάσταση της οικονομίας εστίασε ο Γκ.Χαρδούβελης, μιλώντας στη Βουλή. Με την απόδοση των ομολόγων να εκτοξεύεται και το Χρηματιστήριο να «βουλιάζει», ξεκαθάρισε ότι το κλίμα αυτό δεν αντανακλά την κατάσταση της οικονομίας. Υιοθετώντας δε την κυβερνητική γραμμή ότι για την κατάσταση ευθύνεται κυρίως η πολιτική αβεβαιότητα, ζήτησε συναίνεση. Επίθεση σε ΣΥΡΙΖΑ και από τον Ν.Δένδια.

Στην αποσύνδεση του ανησυχητικά κακού κλίματος που έχει δημιουργηθεί στις αγορές τις τελευταίες ημέρες με την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας εστίασε ο υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης μιλώντας στη Βουλή.

Με την απόδοση των ελληνικών ομολόγων να εκτοξεύεται και το Χρηματιστήριο να βουλιάζει, ο υπουργός ξεκαθάρισε ότι το κλίμα στις αγορές δεν αντανακλά την κατάσταση της οικονομίας.

Υιοθετώντας δε την κυβερνητική γραμμή ότι για την κατάσταση ευθύνεται κυρίως η πολιτική αβεβαιότητα που προκαλούν οι δηλώσεις της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, ζήτησε να υπάρξει η μέγιστη δυνατή πολιτική συναίνεση.

Τον ΣΥΡΙΖΑ έδειξε ως κυρίως υπεύθυνο για το βαρύ κλίμα στις αγορές και ο υπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Δένδιας, απευθύνοντας μάλιστα έκκληση στην Αξιωματική Αντιπολίτευση να προτάξει το συμφέρον του τόπου και της οικονομίας και όχι το στενό κομματικό της συμφέρον, όπως το αντιλαμβάνεται.

«Οι απειλές προς τους επενδυτές με κάθε αφορμή δεν βοηθούν καμία οικονομία, πόσο μάλλον, την ευαίσθητη ελληνική οικονομία», δήλωσε ο υπουργός.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την προοπτική απεμπλοκής της χώρας από το μνημόνιο πρόσθεσε: «Δεν τίθεται θέμα φυγής, ανατροπής, εξόδου ή μάχης. Ένα μεγάλο μέρος της συμφωνίας με τους δανειστές λήγει και μένει μόνο ένα μικρό τμήμα της που αφορά στο ΔΝΤ ύψους 10 δισ. ευρώ και είναι κατ´ ουσίαν ασήμαντο».

Σχεδιάζουμε με ορίζοντα τις εκλογές το 2016

Αναφερόμενος στις σημερινές ανακοινώσεις σχετικά με το ΕΣΠΑ και τη δημιουργία ειδικού μηχανισμού εμπροσθοβαρούς, δηλαδή άμεσης, χρηματοδότησης 735 έργων από το ΕΣΠΑ 2014- 2020 με ποσό 4,9 δισ. ευρώ, ο κ. Δένδιας δήλωσε:

«Εμείς σχεδιάζουμε με ορίζοντα τις εκλογές το 2016 και δείχνουμε στην κοινωνία ότι υπάρχουν ισχυρά στοιχεία στήριξης της ελληνικής οικονομίας. Σε αντιδιαστολή, οι απειλές της αντιπολίτευσης σε βάρος των επενδυτών είναι ότι πιο ανεύθυνο μπορεί να κάνει κάποιος».

Ο κ. Δένδιας ανακοίνωσε επίσης ότι είχε χθες ενημερωτική συνάντηση με τον υπεύθυνο Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ Γ.Σταθάκη, για να ενημερωθεί η αντιπολίτευση από την κυβέρνηση για τις στοχεύσεις της μετά από δημόσια πρόσκληση του υπουργού.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

«Ο Ολυμπιακός φαβορί για το Conference League» (pics)

Οι «Ερυθρόλευκοι», πριν από τις ρεβάνς της ημιτελικής φάσης, συγκεντρώνουν ποσοστό πιθανοτήτων 36,3%, έναντι  35,7% της Φιορεντίνα, 17,5% της Μπριζ και μόλις 10,5% της Άστον Βίλα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 06 Μαϊου 2024