Τετάρτη 01 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Πετρέλαιο θέρμανσης με άτοκες δόσεις μέσω πιστωτικών

Πετρέλαιο θέρμανσης με άτοκες δόσεις μέσω πιστωτικών

Τη δυνατότητα να πληρώσουν με άτοκες δόσεις το πετρέλαιο θέρμανσης δίνουν οι τράπεζες στους κατόχους πιστωτικών καρτών.

Τη δυνατότητα να πληρώσουν με άτοκες δόσεις το πετρέλαιο θέρμανσης δίνουν οι τράπεζες στους κατόχους πιστωτικών καρτών. Παράλληλα, στο παιχνίδι έχουν μπει και οι εταιρείες πετρελαιοειδών που επιτρέπουν στους πελάτες τους να πληρώσουν το πετρέλαιο θέρμανσης σε έως έξι άτοκες δόσεις, ενώ παράλληλα τους δελεάζουν με επιστροφή χρημάτων ή και δωρεάν βενζίνη.

Η Εθνική Τράπεζα, η Τράπεζα Πειραιώς, η Alpha Bank, και η Eurobank επιτρέπουν στους πελάτες τους να εξοφλήσουν σε έξι, εννέα ή και 12 άτοκες το πετρέλαιο θέρμανσης. Ταυτόχρονα, οι περισσότερες από αυτές διαθέτουν ειδικά προγράμματα επιβράβευσης για όσους κάνουν συναλλαγές μέσω καρτών τα οποία προσφέρουν είτε επιστροφή χρημάτων σε ποσοστό έως και 3% είτε πόντους που ανταλλάσσονται με δώρα σημαντικής αξίας, ακόμα και αεροπορικά εισιτήρια. Έτσι, ο συνδυασμός των δύο κινήσεων μεταφράζεται σε διπλό κέρδος.

Εν τούτοις, θα πρέπει να σημειωθεί ότι για μην πληρώσουν «χρυσή» τη διευκόλυνση οι πελάτες των τραπεζών θα πρέπει να πληρώνουν στην ώρα τους τη δόση. Στην αντίθετη περίπτωση, αν δηλαδή ο ενδιαφερόμενος δεν είναι απόλυτα τυπικός στην πληρωμή των δόσεων κινδυνεύει να πληρώσει σε τόκους πολύ περισσότερα από όσα γλιτώσει με την έκπτωση του 5%. Τα επιτόκια των πιστωτικών αγγίζουν το 20%, γι’ αυτό κάθε λάθος ή αμέλεια κοστίζει ακριβά. Επίσης, προϋπόθεση για να πραγματοποιηθεί η συναλλαγή είναι η πιστωτική κάρτα να έχει ικανοποιητικό όριο για το σύνολο του ποσού που θα εξοφληθεί, ακόμα και αν στη συνέχεια αυτό «σπάσει» σε άτοκες δόσεις.

Ειδικά για το πετρέλαιο θέρμανσης, συνήθως τη συναλλαγή κάνει ο διαχειριστής της πολυκατοικίας, αρκεί βέβαια να έχει το αντίστοιχο υπόλοιπο στην κάρτα του και βέβαια το αποθεματικό της πολυκατοικίας να τον καλύπτει, ώστε να μην βάζει χρήματα «από την τσέπη του». Πιο απλά είναι τα πράγματα στις περιπτώσεις μονοκατοικιών, καθώς δεν απαιτείται επιμερισμός του ποσού, ούτε όμως και «καυγάς» για τον επιμερισμό των δώρων και προνομίων που προκύπτουν από τη χρήση των πιστωτικών καρτών.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Επιστροφή στο μέλλον για Ιμπόρα και Έμερι

Αν στην καριέρα κάθε ποδοσφαιριστή υπάρχει ένας icon προπονητής και το αντίστροφο, τότε το βράδυ της Πέμπτης στο Βίλα Παρκ, ο Ουνάι Έμερι και ο Βιθέντε Ιμπόρα θα έχουν πολλά να θυμηθούν ως alter ego ο ένας του άλλου.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 01 Μαϊου 2024