Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

Στο 6,92% η απόδοση του 10ετους ελληνικού ομολόγου

Στο 6,92% ήταν το μεσημέρι η απόδοση του 10ετους ελληνικού ομολόγου, ενώ ενδοσυνεδριακά ξεπέρασε το 7%, κινούμενη στα υψηλότερα επίπεδα έξι μηνών. Οι πιέσεις αποδίδονται στην ελληνική πρόθεση για έξοδο από το πρόγραμμα στήριξης των ΔΝΤ και ΕΕ και στην επιφυλακτικότητα που εκφράζεται από τους δανειστές. Παρά την αναταραχή, το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης σημειώνει ότι ο σχεδιασμός για έκδοση 7ετούς και 18μηνου ομολόγου προχωρά κανονικά.

Στο 6,92% ήταν στη 1 το μεσημέρι η απόδοση του 10ετους ελληνικού ομολόγου, ενώ ενδοσυνεδριακά ξεπέρασε σήμερα Τρίτη το 7%, κινούμενη στα υψηλότερα επίπεδα έξι μηνών.

Σύμφωνα με αναλυτές της αγοράς ομολόγων, αν και οι συναλλαγές που γίνονται στο ελληνικό χρέος είναι περιορισμένες, κάποιες επιλεκτικές πωλήσεις πιέζουν τις τιμές των ελληνικών χρεογράφων, κάτι που αποτυπώνεται πολλαπλασιαστικά στο ταμπλό, διότι η αγορά είναι ρηχή.

Οι πιέσεις αποδίδονται από μερίδα του διεθνούς Τύπου στην ελληνική πρόθεση για έξοδο από το πρόγραμμα στηριξης των ΔΝΤ και ΕΕ και στην επιφυλακτικότητα που εκφράζεται από τους δανειστές της Ελλάδας στο ενδεχόμενο αυτό.

Η απόδοση του 10ετούς γερμανικού ομολόγου αναφοράς διαμορφώνεται στο 0,90% και η απόδοση του γαλλικού 10ετούς ομολόγου στο 1,26%, κοντά στα χαμηλά επίπεδα έτους.

Σημειώνεται πως η κυβέρνηση έχει προγραμματίσει την έκδοση 7ετούς ομολόγου έως τα τέλη του έτους, έκδοση ωστόσο που ενδέχεται να μετατεθεί.

Στην αποσαφήνιση ότι οι στόχοι της κυβέρνησης για έκδοση 7ετούς ομολόγου και έκδοση 18μηνων εντόκων γραμματίων έως το τέλος του έτους δεν έχουν αλλάξει προχώρησε στέλεχος του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης, όταν κλήθηκε να σχολιάσει την άνοδο των αποδόσεων των ελληνικών ομολόγων και την αναταραχή που επικρατεί στις εγχώριες αγορές.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Βόμβα από Βόλο και Μπέο: «Ο Καρυπίδης πήρε τηλέφωνο τον Μπερτόγλιο, η δικαιοσύνη έχει πλέον τον λόγο»!

Με ανακοίνωση του ο Βόλος κατήγγειλε παρέμβαση του ιδιοκτήτη του Άρη Θόδωρου Καρυπίδη επικοινωνώντας τηλεφωνικά με τον Μπερτόγλιο και τονίζοντας πως «το περιεχόμενο της συζήτησης και η αιτία του τηλεφωνήματος προφανώς και είναι γνωστό σε όλους»!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024