Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σκωτσέζικη ευφορία στις διεθνείς αγορές

Σκωτσέζικη ευφορία στις διεθνείς αγορές

Θετικός ήταν ο αντίκτυπος στις ασιατικές αγορές από την επικράτηση του «όχι» στην ανεξαρτησία της Σκωτίας και η ευφορία αυτή αναμένεται να διαχυθεί και στα ευρωπαία χρηματιστήρια. Κάποιοι αναλυτές αναμένουν ανατίμηση  της βρετανικής λίρας έναντι του δολαρίου και του ευρώ, ωστόσο η αγορά συναλλάγματος είχε εν πολλοίς προεξοφλήσει την επικράτηση του «όχι» στο δημοψήφισμα. 

Θετικός ήταν ο αντίκτυπος στις ασιατικές αγορές από την επικράτηση του «όχι» στην ανεξαρτησία της Σκωτίας και η ευφορία αυτή αναμένεται να διαχυθεί και στα ευρωπαία χρηματιστήρια. Κάποιοι αναλυτές αναμένουν ανατίμηση της βρετανικής λίρας έναντι του δολαρίου και του ευρώ, ωστόσο η αγορά συναλλάγματος είχε εν πολλοίς προεξοφλήσει την επικράτηση του «όχι» στο δημοψήφισμα.

Η λίρα στις συναλλαγές της Ασίας βρέθηκε έως και τα 1,6519 δολάρια, ωστόσο στις 7.50 το πρωί διαπραγματευόταν στα 1,6461 δολάρια. Αναλυτές υπογραμμίζουν πως σήμερα Παρασκευή η διακύμανση της λίρας θα είναι μεγάλη λόγω της ευφορίας από την επικράτηση του «όχι», αλλά ξεκαθαρίζουν πως η ανατίμηση του βρετανικού νομίσματος δεν θα έχει μεγάλη διάρκεια.

Σε νέο υψηλό οκτώ μηνών σκαρφάλωσε σήμερα Παρασκευή ο δείκτης Nikkei στο χρηματιστήριο του Τόκιο, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη ημερήσια άνοδο των τελευταίων δύο εβδομάδων. Ο Nikkei ενισχύθηκε κατά 1,56% στις 16.317,98 μονάδες, κλείνοντας στο υψηλότερο σημείο από τις αρχές Ιανουαρίου. Σημειώνεται ότι το δολάριο αναρριχήθηκε σε υψηλό εξαετίας έναντι του γιεν.

Καθώς η επικράτηση του «όχι» θεωρείται πως θα τροφοδοτήσει την πολιτική σταθερότητα στην Ευρώπη τα futures του FTSE 100 Index και του S& P500 κινούνται ήδη ανοδικά.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Αρχές του 2025 το νέο φτηνό ηλεκτρικό αυτοκίνητο

Η αλλαγή των σχεδίων της εταιρείας λειτούργησε θετικά για τις μετοχές της Tesla, που κινούνταν έντονα ανοδικά καταγράφοντας κέρδη έως και 10%

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024