Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Νέα πτώση της επενδυτικής εμπιστοσύνης στη Γερμανία

Νέα πτώση της επενδυτικής εμπιστοσύνης στη Γερμανία

Η επενδυτική εμπιστοσύνη στη Γερμανία υποχώρησε για ένατο συνεχόμενο μήνα το Σεπτέμβριο, αλλά οι μεσοπρόθεσμες προοπτικές παραμένουν αισιόδοξες. Τα στοιχεία του ZEW από την έρευνα σε 238 αναλυτές και θεσμικούς επενδυτές, αποτυπώνουν την αδύναμη τροχιά στην οποία παραμένει η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης.

Η επενδυτική εμπιστοσύνη στη Γερμανία υποχώρησε για ένατο συνεχόμενο μήνα το Σεπτέμβριο, αλλά οι μεσοπρόθεσμες προοπτικές παραμένουν αισιόδοξες.

Το Σεπτέμβριο ο δείκτης ZEW υποχώρησε στις 6,9 μονάδες, από 8,6 μονάδες τον Αύγουστο, όταν οι συγκλίνουσες εκτιμήσεις των αναλυτών προέβλεπαν ότι θα υποχωρήσει στις 5 μονάδες.

Τα στοιχεία του ZEW από την έρευνα σε 238 αναλυτές και θεσμικούς επενδυτές, αποτυπώνουν την αδύναμη τροχιά στην οποία παραμένει η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης.

Αν και η πτωτική τάση της επενδυτικής εμπιστοσύνης επιβραδύνθηκε σημαντικά το Σεπτέμβριο οι κίνδυνοι από τις κυρώσεις προς την Ρωσία απασχολούν τους επενδυτές, ενώ προβληματισμό προκαλεί και το δημοψήφισμα στη Σκωτία, οι επιπτώσεις του οποίου είναι δύσκολο να εκτιμηθούν.

Στην ανακοίνωσή του το Iνστιτούτο ΖΕW (Zentrum für Europäische Wirtschaftsforschung) αναφέρει ότι η οικονομική δραστηριότητα στη ευρωζώνη παραμένει απογοητευτική, ενώ προσθέτει πως το γενικότερο κλίμα χαρακτηρίζεται από υψηλή αβεβαιότητα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Έξαλλοι στη Μακάμπι: «Λέει ψέματα ο Αταμάν»

Πηγή της Μακάμπι απαντά σε όσα της προσάπτει ο Εργκίν Αταμάν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024