Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αναγκαιότητα για την ΕΕ η τόνωση της ανάπτυξης συμφωνούν Μοσκοβισί - Χαρδούβελης

Αναγκαιότητα για την ΕΕ η τόνωση της ανάπτυξης συμφωνούν Μοσκοβισί – Χαρδούβελης

Προτεραιότητα για την ΕΕ πρέπει να είναι η τόνωση της ανάπτυξης, με έμφαση στις επενδύσεις, συμφώνησαν ο Π.Μοσκοβισί, που πιθανότατα θα αναλάβει τη θέση του Επιτρόπου Οικονομίας και ο υπουργός Οικονομικών Γκ.Χαρδούβελης στη συνάντησή τους. Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε η πρόοδος της ελληνικής οικονομίας, η πορεία του προγράμματος προσαρμογής και των αποκρατικοποιήσεων.

Προτεραιότητα για την ΕΕ πρέπει να είναι η τόνωση της ανάπτυξης, με έμφαση στις επενδύσεις, συμφώνησαν ο Πιερ Μοσκοβισί, πρώην υπουργός Οικονομικών της Γαλλάς, που πιθανότατα θα αναλάβει τη θέση του Επιτρόπου Οικονομίας και ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης στη συνάντησή τους.

Στο επίκεντρο της συζήτησης, στη διάρκεια γεύματος εργασίας, των δύο ανδρών βρέθηκαν η πρόοδος της ελληνικής οικονομίας, η πορεία του προγράμματος προσαρμογής, οι μεταρρυθμίσεις και το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων.

Όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, στην οποία τονίζεται και ότι η συνάντηση διεξήχθη σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα, Χαρβούβελης και Μοσκοβισί διαπίστωσαν το κλίμα εμπιστοσύνης που επικρατεί πλέον στην Ελλάδα και την αύξηση της εισροής ξένων επενδυτικών κεφαλαίων.

Παράλληλα, επεσήμαναν την ανάγκη σταδιακής αποκατάστασης των ομαλών συνθηκών ρευστότητας στην αγορά και δημιουργίας νέου προτύπου ανάπτυξης περισσότερο εξωστρεφούς και ανταγωνιστικού.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024