Παρασκευή 10 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Παρέμβαση Αθανασίου για τις κατ' οίκον έρευνες της Εφορίας

Παρέμβαση Αθανασίου για τις κατ’ οίκον έρευνες της Εφορίας

Την παρέμβαση του υπουργού Δικαιοσύνης Χαράλαμπου Αθανασίου προκάλεσε η γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους υπέρ των φορολογικών ελέγχων στις κατοικίες φορολογουμένων χωρίς την παρουσία εισαγγελέα.

Την παρέμβαση του υπουργού Δικαιοσύνης Χαράλαμπου Αθανασίου προκάλεσε η γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους υπέρ των φορολογικών ελέγχων στις κατοικίες φορολογουμένων χωρίς την παρουσία εισαγγελέα.

Στο πλαίσιο των διατάξεων του Συντάγματος, με τις οποίες η κατοικία αποτελεί άσυλο θα πρέπει να κριθεί το επιτρεπτό της κατ’ οίκον έρευνας από όργανα των φορολογικών αρχών, δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου με αφορμή τη σχετική γνωμοδότηση του ΝΣΚ.

«Το επιτρεπτό της κατ’ οίκον έρευνας από όργανα των φορολογικών αρχών, πρέπει να μελετηθεί και να κριθεί στο πλαίσιο των διατάξεων του άρθρου 9 του Συντάγματος μας με την οποία διακηρύσσεται ότι η κατοικία του καθενός είναι άσυλο και ότι η έρευνα σε αυτή γίνεται πάντοτε με την παρουσία εκπροσώπων της δικαστικής εξουσίας. Η ίδια προστασία παρέχεται και με το άρθρο 8 παρ. 1 της ΕΣΔΑ» ανέφερε συγκεκριμένα ο κ. Αθανασίου.

Για το θέμα συνεχίζονται και οι αντιδράσεις των κομμάτων της Αντιπολίτευσης με το ΚΚΕ να μιλά για αντιδημοκρατική πολιτική της κυβέρνησης.

«Μόνιμα χαράτσια και άγρια φοροεπιδρομή για το λαό από τη μία, ακόμα και με ελέγχους του ΣΔΟΕ σε σπίτια, επιδοτήσεις και φοροαπαλλαγές στους επιχειρηματικούς ομίλους από την άλλη, επιβάλλει η αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, που γι’ αυτό ακριβώς είναι και αντιδημοκρατική» επισημαίνεται στην ανακοίνωση του ΚΚΕ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Η Euroleague σχολίασε με φοβερό τρόπο τις δύο «ερυθρόλευκες» προκρίσεις σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ (vid)

Ο επίσημος λογαριασμός της Euroleague, με ένα εκπληκτικό βίντεο με πρωταγωνιστή τον Γιώργο Μπαρτζώκα, «έδειξε» την αντίδραση των φίλων του Ολυμπιακού στις προκρίσεις σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 10 Μαϊου 2024