Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Επιφυλλάξεις από το ΠΑΣΟΚ για τις έρευνες της Εφορίας κατ' οίκον

Επιφυλλάξεις από το ΠΑΣΟΚ για τις έρευνες της Εφορίας κατ’ οίκον

«Είναι προφανές ότι ο αγώνας κατά της φοροδιαφυγής δεν κάμπτει τις αυστηρές συνταγματικές εγγυήσεις για το άσυλο της κατοικίας» δήλωνει το ΠΑΣΟΚ σχολιάζοντας της γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του κράτους για τις κατ' οίκον έρευνες από τις φορολογικές αρχές χωρίς την παρουσία εισαγγελέα. Το ΠΑΣΟΚ επιφυλλάσσεται να μελετήσει και να αξιολογήσει τη γνωμοδότηση, τονίζει πάντως ότι «η Ελλάδα είναι και θα μείνει κράτος δικαίου», προκαλώντας την ειρωνεία των ΑΝ.ΕΛ

«Είναι προφανές ότι ο αγώνας κατά της φοροδιαφυγής δεν κάμπτει τις αυστηρές συνταγματικές εγγυήσεις του άρθρου 9 του Συντάγματος για το άσυλο της κατοικίας» δήλωνει το ΠΑΣΟΚ σχολιάζοντας της γνωμοδότηση του Νομικου Συμβουλίου του κράτους για τις κατ’ οίκον έρευνες από τις φορολογικές αρχές χωρίς την παρουσία εισαγγελέα.

Το ΠΑΣΟΚ επιφυλλάσσεται να μελετήσει και να αξιολογήσει τη γνωμοδότηση τονίζει πάντως ότι «Η Ελλάδα είναι και θα μείνει κράτος δικαίου», προκαλώντας την ειρωνεία των ΑΝ.ΕΛ

Ειδικότερα, το ΠΑΣΟΚ απαντώντας σε σε ερωτήσεις σχετικά με γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους που θεωρεί κατά πλειοψηφία επιτρεπτές τις κατ’ οίκον έρευνες από τις φορολογικές αρχές χωρίς τις εγγυήσεις του άρθρου 9 του Συντάγματος για το άσυλο της κατοικίας, έκανε το ακόλουθο σχόλιο:

«Επιφυλασσόμαστε να μελετήσουμε και να αξιολογήσουμε το πλήρες κείμενο της συγκεκριμένης γνωμοδότησης.

» Είναι όμως προφανές ότι ο αγώνας κατά της φοροδιαφυγής δεν κάμπτει τις αυστηρές συνταγματικές εγγυήσεις του άρθρου 9 του Συντάγματος για το άσυλο της κατοικίας που κατοχυρώνεται και από το άρθρο 8 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

» Το πώς ορίζεται η καλυπτόμενη από το άσυλο κατοικία είναι διεθνώς γνωστό επιστημονικά και νομολογιακά εδώ και δεκαετίες, για την ακρίβεια από τον 18ο αιώνα.

» Όταν για τη διερεύνηση ειδεχθών εγκλημάτων, της τρομοκρατίας και όλων των μορφών οργανωμένου εγκλήματος πρέπει να γίνονται σεβαστές οι συνταγματικές και δικαστικές εγγυήσεις του ασύλου της κατοικίας, αυτό προφανώς ισχύει και για τις φορολογικές παραβάσεις διοικητικές και ποινικές.

» Η Ελλάδα είναι και θα μείνει κράτος δικαίου».

ΑΝ.ΕΛ: Όταν η υποκρισία περισσεύει

«Όταν η υποκρισία περισσεύει, το ΠΑΣΟΚ που κυβερνά και νομοθετεί μαζί με τη Νέα Δημοκρατία μιλάει για κράτος δικαίου, αντιδρώντας στη φορολογική επιδρομή στα σπίτια χωρίς εισαγγελέα, που μαζί αποφάσισαν. Μη ξεχνάμε και από που προέρχεται ο άρχων στο Υπουργείο Οικονομικών», σχολίασε ο Τέρενς Κουίκ, εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Μπακς: Παραμένει εκτός ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, χάνει και το Game 3 με τους Πέισερς

Χωρίς τον Γιάννη Αντετοκούνμπο θα αγωνιστούν οι Μπακς κόντρα στους Πέισερς, στο τρίτο ματς της σειράς των Play-offs, όπως ανακοίνωσαν επίσημα τα «Ελάφια»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024