Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κορκίδης: Θετικές, αλλά όχι ολοκληρωμένες οι αλλαγές για τις περιοδικές δηλώσεις

Κορκίδης: Θετικές, αλλά όχι ολοκληρωμένες οι αλλαγές για τις περιοδικές δηλώσεις

Θετικές, αλλά όχι ολοκληρωμένες, είναι οι αλλαγές στη διαδικασία υποβολής περιοδικών δηλώσεων ΦΠΑ και απόδοσης φόρου, δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Βασίλης Κορκίδης. Σημείωσε ότι η ΕΣΕΕ έχει πολλές φορές ζητήσει τη θεσμοθέτηση σειράς πρακτικών διατάξεων για τον ΦΠΑ, ενώ πρόσθεσε ότι η αναστολή του ΑΦΜ σε περιπτώσεις «ανόητης» φοροδιαφυγής ισοδυναμεί με ξαφνικό θάνατο μιας επιχείρησης.

Θετικές, αλλά όχι ολοκληρωμένες, είναι οι αλλαγές στη διαδικασία υποβολής περιοδικών δηλώσεων ΦΠΑ και απόδοσης φόρου, δήλωσε ο πρόεδρος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ) Βασίλης Κορκίδης.

Στη δήλωσή του επισήμανε ότι η κατάργηση της υποβολής εκκαθαριστικών δηλώσεων πράγματι μειώνει το διαχειριστικό κόστος των επιχειρήσεων και το αντίστοιχο διοικητικό για τη φορολογική διοίκηση.

«Όμως, η ΕΣΕΕ έχει ζητήσει πολλάκις τη θεσμοθέτηση μίας σειράς πρακτικών διατάξεων για τον ΦΠΑ όπως: α) η απαλλαγή από την υποβολή δηλώσεων ΦΠΑ για μικρές επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες με σχετικά μικρό τζίρο της τάξεως των 20.000 – 25.000 ευρώ σε ετήσια βάση, β) η αυτόματη επιστροφή ΦΠΑ χωρίς τη διενέργεια ελέγχων για τις συνεπείς επιχειρήσεις, γ) ο συμψηφισμός του χρεωστικού και του πιστωτικού ΦΠΑ των επιχειρήσεων, τόσο με ιδιώτες όσο και με το σύνολο των φορέων του Δημοσίου, χωρίς περιορισμούς.

» Η εφαρμογή της αναστολής του ΑΦΜ είναι σωστή σε περιπτώσεις που έχει αποκτηθεί με ψευδή και ανακριβή στοιχεία, απάτης, βαριάς και συστηματικής φοροδιαφυγής, καθώς και σε περιπτώσεις παύσης της οικονομικής δραστηριότητας.

» Αντιθέτως, όμως, σε περιπτώσεις ‘ανόητης’ φοροδιαφυγής, η αναστολή ΑΦΜ ισοδυναμεί με ‘ξαφνικό θάνατο’ της επιχείρησης, ενώ στερεί από το Δημόσιο φόρους και πρόστιμα που δικαιούται από τους παραβάτες. Προτείνουμε, λοιπόν, αντί για την εξόντωση τη συμμόρφωση της επιχείρησης με την ‘επιτήρηση’ αντί για την αφαίρεση του ΑΦΜ» κατέληξε ο κ. Κορκίδης.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Ρόι Κιν: «Έπινα πάρα πολύ όταν ήμουν στη Γιουνάιτεντ – Ήταν ντροπή»

Ο Ρόι Κιν μίλησε για τη περίοδο που βρισκόταν στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και τις κακές συνήθειες που είχε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024