Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

«Ψαλίδι» στα αναδρομικά και στις αυξήσεις για τους ένστολους

Μόνο ένα μέρος των περικοπών που υπέστησαν οι μισθοί των ενστόλων από τον Αύγουστο του 2012 σχεδιάζει να αποκαταστήσει η κυβέρνηση, ενώ με περικοπές θα εισπράξουν και τα αναδρομικά τους, σύμφωνα με πηγές από το οικονομικό επιτελείο. Εκπρόσωποι των ενστόλων θα συναντηθούν τη Δευτέρα με τους Χαρδούβελη και Σταϊκούρα, για να συζητήσουν τον τρόπο με τον οποίο θα εφαρμοστεί η απόφαση του ΣτΕ.

Μόνο ένα μέρος των περικοπών που υπέστησαν οι μισθοί των ενστόλων από τον Αύγουστο του 2012 σχεδιάζει να αποκαταστήσει η κυβέρνηση, ενώ με περικοπές θα εισπράξουν και τα αναδρομικά τους, σύμφωνα με πηγές από το οικονομικό επιτελείο.

Εκπρόσωποι των ενστόλων θα συναντηθούν τη Δευτέρα με τον υπουργό Οικονομικών, Γκίκα Χαρδούβελη και τον αναπληρωτή υπουργό, Χρήστο Σταϊκούρα, για να συζητήσουν τον τρόπο με τον οποίο θα εφαρμοστεί η απόφαση του ΣτΕ για τις περικοπές των μισθών τους.

Βάσει όσων έχουν ήδη υποστηρίξει, σύμφωνα με Τα Νέα Σαββατοκύριακο, οι ένστολοι θα διεκδικήσουν την πλήρη επιστροφή των μισθών τους στα επίπεδα του 2012.

Το μόνο το οποίο είναι έτοιμοι να διαπραγματευτούν είναι η επιστροφή των αναδρομικών με κάποια καθυστέρηση, που θα εκτείνεται έως και το 2015 και ο συμψηφισμός με το κοινωνικό επίδομα που πήραν όσοι ένστολοι είχαν μισθό κάτω από 1.500 ευρώ.

Κυβερνητική πηγή, πάντως, αναφέρει ότι θα ακολουθήσει μία συνολική λύση για το πρόβλημα με τα ειδικά μισθολόγια. Αυτό σημαίνει ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο να καταρτιστεί ένα νέο μισθολόγιο που θα τεθεί σε εφαρμογή από 1/1/2015.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Έξαλλοι στη Μακάμπι: «Λέει ψέματα ο Αταμάν»

Πηγή της Μακάμπι απαντά σε όσα της προσάπτει ο Εργκίν Αταμάν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024