Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

Έκκληση Ν.Δένδια για επαναπατρισμό καταθέσεων

«O οποιοσδήποτε έχει χρήματα στο εξωτερικό είναι εθνική προσφορά να τα φέρει και να επενδύσει στη χώρα», ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης Ν.Δένδιας, επισημαίνοντας πάντως ότι είναι αρμοδιότητα άλλων υπουργείων το εάν θα δοθούν κίνητρα για να επιτευχθεί αυτό.

«O οποιοσδήποτε έχει χρήματα στο εξωτερικό είναι εθνική προσφορά να τα φέρει και να επενδύσει στη χώρα», ανέφερε μεταξύ άλλων ο υπουργός Ανάπτυξης Ν. Δένδιας σε ραδιοφωνική συνέντευξή του στον «Αlpha».

O υπουργός εξήγησε την άποψή του λέγοντας ότι: «Από εκεί και πέρα τώρα, είναι άλλων υπουργείων αρμοδιότητα εάν θα δώσουν κίνητρα γι’ αυτό το πράγμα, εάν θα δώσουν κάποιου είδους δυνατότητα να καταβάλεις ένα ποσό και να μην υπάρχουν κυρώσεις για οποιαδήποτε θέματα φοροδιαφυγής κλπ. Δεν είναι δική μου αρμοδιότητα, δεν θέλω να επεκταθώ σε αυτό. Όμως το να φέρνεις χρήματα στην πατρίδα, αυτήν τη στιγμή είναι εθνική προσφορά, αυτό είναι ξεκάθαρο».

Για τα «κόκκινα δάνεια» επανέλαβε ότι στόχος είναι να παρουσιαστεί ένα σχέδιο αντιμετώπισής τους, «το οποίο θα πρέπει βεβαίως να συμφωνηθεί με τον υπουργό Οικονομικών, Γκίκα Χαρδούβελη, αφού υποβληθεί στον πρωθυπουργό και το εγκρίνει. Και από εκεί και πέρα θα υπάρξει συνεννόηση με τον Γιάννη Στουρνάρα στην Τράπεζα της Ελλάδος, διαπραγμάτευση με τους ξένους δανειστές για να καταλάβουν ότι δεν θα γίνει καμία ζημιά στην οικονομία της χώρας απ’ αυτό. Και από εκεί και πέρα να το περάσουμε από τη Βουλή και να μπορέσει η ελληνική οικονομία να μπει σε ένα στάδιο εξομάλυνσης από όλη αυτή την πολύ μεγάλη ζημιά που κουβαλάει μαζί της».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024