Σάββατο 18 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
ΕΕ: Την επόμενη εβδομάδα η εκταμίευση του 1 δισ. ευρώ στην Ελλάδα

ΕΕ: Την επόμενη εβδομάδα η εκταμίευση του 1 δισ. ευρώ στην Ελλάδα

Στην επιβεβαίωση ότι η δόση του 1 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα, την οποία επικύρωσε το Euro Working Group, θα εκταμιευθεί την επομένη εβδομάδα προχώρησε Ευρωπαίος αξιωματούχος. Ο ίδιος σημείωσε ότι όπως διαβεβαίωσε η ελληνική πλευρά τα άλλα έξι προαπαιτούμενα (στα οποία περιλαμβάνεται και το θέμα της ΔΕΗ), θα έχουν εκπληρωθεί έως τα τέλη Ιουλίου.

Στην επιβεβαίωση ότι η δόση του 1 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα την οποία επικύρωσε σήμερα Παρασκευή το Eurogroup Working Group μετά την εκπλήρωση των έξι προαπαιτούμενων θα εκταμιευθεί την επομένη εβδομάδα προχώρησε Ευρωπαίος αξιωματούχος.

Ο αξιωματούχος αποσαφήνισε από τις Βρυξέλλες ότι η δόση του 1 δισ. ευρώ πρόκειται να εκταμιευθεί την επόμενη εβδομάδα μετά την εκπλήρωση των 6 προαπαιτούμενων, την οποία επικύρωσε σήμερα τηλεδιάσκεψη της Ευρωζώνης.

Η σχετική απόφαση θα ληφθεί από το Διοικητικό Συμβούλιο του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) τη Δευτέρα 7 Ιουλίου.

Ο ίδιος αξιωματούχος σημείωσε ακόμη ότι μετά τις διαβεβαιώσεις που έδωσε ο εκπρόσωπος της Ελλάδας στη σημερινή τηλεδιάσκεψη το Eurogroup αναμένει ότι η δεύτερη δέσμη με τις υπόλοιπες έξι προαπαιτούμενες δράσεις, στην οποία όπως διευκρίνισε περιλαμβάνεται και το θέμα της ΔΕΗ, θα έχει εκπληρωθεί έως τα τέλη Ιουλίου, ώστε να εκταμιευθεί η άλλη δόση του 1 δισ. ευρώ.

Παράλληλα, τόνισε ότι την ερχόμενη εβδομάδα τεχνικό κλιμάκιο της τρόικας θα έρθει στην Αθήνα προκειμένου να προετοιμάσει το έδαφος για την 5η αξιολόγηση που θα αρχίσει τον Σεπτέμβριο.

Τέλος, σημείωσε ότι στην αξιολόγηση αυτή θα εξεταστεί και το θέμα του ελληνικού χρέους, ενώ για τη διάρκειά της δεν θέλησε να προβεί σε εκτιμήσεις.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Κριστιάνο Ρονάλντο, ο νέος «τεχνικός διευθυντής» της Αλ Νασρ (vids)

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο μπορεί να είναι ο απόλυτος σταρ στη Σαουδική Αραβία και να σκοράρει ακατάπαυστα με την Αλ Νασρ, όμως 1,5 χρόνο μετά φαίνεται να έχει αναλάβει και νέο κομβικό ρόλο στον σύλλογο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 18 Μαϊου 2024