Τετάρτη 08 Μαϊου 2024
weather-icon 21o

Διεθνές οικονομικό συνέδριο στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Διεθνές συνέδριο με θέμα «Τραπεζική ένωση, νομισματική πολιτική και οικονομική ανάπτυξη» θα πραγματοποιηθεί στις 19 Ιουνίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Την επιστημονική διοργάνωση της εκδήλωσης έχει ο πρώην πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος και σε αυτή θα εξετασθούν τα κρίσιμα ζητήματα και οι προκλήσεις της πολιτικής που πηγάζουν από την δημιουργία της ευρωπαϊκής τραπεζικής ένωσης και την άσκηση νομισματικής πολιτικής στο νέο περιβάλλον που έχει διαμορφωθεί από την οικονομική κρίση.

Διεθνές συνέδριο με θέμα «Τραπεζική ένωση, νομισματική πολιτική και οικονομική ανάπτυξη» θα πραγματοποιηθεί στις 19 Ιουνίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Την επιστημονική διοργάνωση της εκδήλωσης έχει ο πρώην πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος και σε αυτή θα εξετασθούν τα κρίσιμα ζητήματα και οι προκλήσεις της πολιτικής που πηγάζουν από την δημιουργία της ευρωπαϊκής τραπεζικής ένωσης και την άσκηση νομισματικής πολιτικής στο νέο περιβάλλον που έχει διαμορφωθεί από την οικονομική κρίση.

Η εκδήλωση θα διεξαχθεί στο πλαίσιο δύο ξεχωριστών συνεδριών, στην διάρκεια των οποίων οι συμμετέχοντες θα αναπτύξουν τις θέσεις τους και θα συζητήσουν για τον ρόλο και τις επιπτώσεις της τραπεζικής ένωσης και της νομισματικής πολιτικής στην προώθηση της ανάπτυξης και την διατήρηση της σταθερότητας στην Ευρώπη.

Πιο συγκεκριμένα, στην πρώτη συνεδρία με συντονιστή τον κ. Παπαδήμο η οποία τιτλοφορείται «Προκλήσεις νομισματικής πολιτικής μετά την κρίση» θα μιλήσουν οι κ.κ. Βίτορ Κονστάνσιο, αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τραπέζης, Μπέντζαμιν Φρίντμαν, καθηγητής Πολιτικής Οικονομίας στο Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ, Ότμαρ Ίσσινγκ πρόεδρος του Κέντρου Χρηματοοικονομικών Μελετών στο Πανεπιστήμιο Γκαίτε, Ντόναλντ Κον, αντιπρόεδρος του Συμβουλίου των Διοικητών της FED την περίοδο 2006-2010), ο Χιρόσι Νακάσο υποδιοικητής της Τράπεζας της Ιαπωνίας και ο Πολ Τάκερ υποδιοικητής της Τράπεζας της Αγγλίας το διάστημα 2009-2013.

Στη δεύτερη συνεδρία θα μετέχουν οι κ.κ. Ινιάτσιο Βίσκο, διοικητής της Τραπέζης της Ιταλίας, Γκιγιέρμο ντε λα Ντεέσα, αντιπρόεδρος της Santander Bank, Χανς-Χέλμουτ Κοτς, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Bundesbank το διάστημα 2002-2010), Γιαν-Πίτερ Κράνεν καθηγητής Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο Γκαίτε της Φραγκφούρτης και Νόουτ Βέλινγκ, πρόεδρος της Τράπεζας της Ολλανδίας 1997-2011.

Συντονιστής της συνεδρίας θα είναι ο καθηγητής Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και πρώην υπουργός Τάσος Γιαννίτσης.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Σλούκας για Ναν: «Σωστή απόφαση να πάρουμε τον κορυφαίο σκόρερ στην Ευρώπη»

Ο Κώστας Σλούκας μίλησε για την πρόκριση του Παναθηναϊκού στο Final Four, αλλά και για τον Κέντρικ Ναν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 08 Μαϊου 2024