Σάββατο 18 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Μέτρα για να «επιταχυνθεί η ανάκαμψη» στην ευρωζώνη ζητεί ο Ντάισελμπλουμ

Μέτρα για να «επιταχυνθεί η ανάκαμψη» στην ευρωζώνη ζητεί ο Ντάισελμπλουμ

Να ληφθούν μέτρα για να «επιταχυνθεί η ανάκαμψη» στην ευρωζώνη, η οποία είναι ακόμη πολύ ασθενική, ώστε να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας, καθώς και για να διευθετηθεί το πρόβλημα του χρέους ζήτησε ο πρόεδρος του Eurogroup, Γ.Ντάισελμπλουμ. «Εξακολουθούμε να είμαστε αντιμέτωποι μ' ένα σημαντικό χρέος των νοικοκυριών και των κυβερνήσεων. Αυτός είναι ένας άλλος λόγος για τον οποίο χρειαζόμαστε μέτρα υπέρ της ανάπτυξης», είπε.

Να ληφθούν μέτρα για να «επιταχυνθεί η ανάκαμψη» στην ευρωζώνη, η οποία είναι ακόμη πολύ ασθενική, ώστε να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας, καθώς και για να διευθετηθεί το πρόβλημα του χρέους ζήτησε ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ.

«Έχουμε ανάγκη από μια πιο ισχυρή ανάπτυξη και πρέπει να λάβουμε μερικά μέτρα για να τονώσουμε την ανάπτυξη», δήλωσε στους δημοσιογράφους στο περιθώριο του φόρουμ για τη νομισματική πολιτική που οργανώθηκε από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) στη Σίντρα, κοντά στη Λισαβόνα.

«Η εμπιστοσύνη επέστρεψε στη ζώνη του ευρώ και η ανάπτυξη ξανάρθε σε σχεδόν όλες τις χώρες. Όμως έχουμε ανάγκη από μια πιο ισχυρή ανάπτυξη για να ανακτήσουμε θέσεις εργασίας», ανέφερε ο Ντάισελμπλουμ.

Ο κ. Ντάισελμπλουμ έκανε αναφορά και στο ζήτημα του χρέους. «Εξακολουθούμε να είμαστε αντιμέτωποι μ’ ένα σημαντικό χρέος των νοικοκυριών και των κυβερνήσεων. Αυτός είναι ένας άλλος λόγος για τον οποίο χρειαζόμαστε μέτρα υπέρ της ανάπτυξης», είπε.

Ερωτηθείς σχετικά με μια ενδεχόμενη προσεχή δράση της ΕΚΤ με στόχο να τονωθεί η ανάπτυξη, αρκέσθηκε να δηλώσει πως πιστεύει «σταθερά στην ανεξαρτησία της ΕΚΤ».

Αναφερόμενος ειδικά στην Πορτογαλία, εκτίμησε ότι η χώρα «πηγαίνει καλύτερα απ’ ό,τι προβλεπόταν, η ανάπτυξη επιστρέφει, η ανεργία αρχίζει να μειώνεται, αλλά η ανάπτυξη πρέπει να γίνει ισχυρότερη».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό

Sports in

Βαριά «καμπάνα» από την UEFA στον ΠΑΟΚ!

Η UEFA έριξε βαρύ χρηματικό πρόστιμο στον ΠΑΟΚ αλλά και ποινή μετακίνησης των φιλάθλων του στο πρώτο εκτός έδρας ευρωπαϊκό παιχνίδι της νέας σεζόν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 18 Μαϊου 2024