Παρασκευή 17 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
ΚΕΠΕ: Εμφανή τα σημάδια σταθεροποίησης της ελληνικής οικονομίας

ΚΕΠΕ: Εμφανή τα σημάδια σταθεροποίησης της ελληνικής οικονομίας

Την εκτίμηση ότι τα σημάδια σταθεροποίησης της ελληνικής οικονομίας είναι πλέον εμφανή και ότι οι προοπτικές παρουσιάζονται ιδιαιτέρως θετικές για τα επόμενα χρόνια διατυπώνουν οι αναλυτές του Κέντρου Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών. Ζητούμενα για την οικονομία, πλέον, παραμένουν η διασφάλιση πολιτικής σταθερότητας και η συνέχιση των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων υπογραμμίζουν.

Την εκτίμηση ότι τα σημάδια σταθεροποίησης της ελληνικής οικονομίας είναι πλέον εμφανή και ότι οι προοπτικές παρουσιάζονται ιδιαιτέρως θετικές για τα επόμενα χρόνια διατυπώνουν οι αναλυτές του Κέντρου Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών στο ενημερωτικό δελτίο του ΚΕΠΕ «Ελληνική Οικονομία» που δόθηκε σήμερα, Παρασκευή, στη δημοσιότητα.

Το ΚΕΠΕ επικαλείται εκθέσεις και στοιχεία διεθνών οργανισμών για την ελληνική οικονομία και υποστηρίζει πως η Ελλάδα έχει πραγματοποιήσει τη μεγαλύτερη δημοσιονομική προσαρμογή με σημαντικές θυσίες των πολιτών, αλλά πλέον δείχνει να βγαίνει ισχυρότερη, προωθώντας την υιοθέτηση σημαντικών μεταρρυθμίσεων για την αλλαγή του παραγωγικού της μοντέλου και τη στροφή σε ένα νέο πρότυπο ανάπτυξης.

Στο ίδιο πλαίσιο υπογραμμίζει πως ζητούμενα για την ελληνική οικονομία, πλέον, παραμένουν η διασφάλιση της πολιτικής σταθερότητας και η συνέχιση των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, με μια νέα πορεία προς τη βιώσιμη ανάπτυξη.

Με αφορμή τη δημοσιοποίηση των στοιχείων της ΕΛ.ΣΤΑΤ. για το ΑΕΠ πρώτου τριμήνου, σημειώνεται πως ο ρυθµός υποχώρησής του κυµάνθηκε σε ηπιότερα από τα αναµενόµενα επίπεδα, αγγίζοντας το -1,1% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίµηνο του προηγούµενου έτους, κάτι που ενισχύει τις ενδείξεις για επικείµενο τέλος της καθοδικής φάσης του οικονοµικού κύκλου εντός του 2014.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Το «ευχαριστώ» του Ποντένσε προς τους φίλους του Ολυμπιακού (pic)

Ο Ντάνιελ Ποντένσε ευχαρίστησε τον κόσμο του Ολυμπιακού για τη στήριξη σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 17 Μαϊου 2024