Παρασκευή 17 Μαϊου 2024
weather-icon 21o

Τις προβλέψεις του για την ελληνική οικονομία ανακοινώνει ο ΟΟΣΑ

Τις νέες τους προβλέψεις για την ελληνική οικονομία ανακοινώνει ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ). Ο γενικός γραμματέας, Ανχέλ Γκουρία, και ο επικεφαλής οικονομολόγος του οργανισμού Ριντάρο Ταμάκι θα παρουσιάσουν την έκθεση για τις παγκόσμιες οικονομικές προοπτικές, στην οποία αναμένεται να περιέχονται επικαιροποιημένα δεδομένα για την ελληνική οικονομία.

Τις νέες τους προβλέψεις για την ελληνική οικονομία ανακοινώνει ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ).

Ο γενικός γραμματέας του ΟΟΣΑ Ανχέλ Γκουρία και ο επί κεφαλής οικονομολόγος του οργανισμού Ριντάρο Ταμάκι θα παρουσιάσουν την Τρίτη την έκθεση του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Αναπτύξεως για τις παγκόσμιες οικονομικές προοπτικές (Economic Outlook).

Η εν λόγω έκθεση αναμένεται να εμπεριέχει επικαιροποιημένα δεδομένα για την ελληνική οικονομία. Η αντίστοιχη έκθεση του 2013 προέβλεπε πως το 2014 η ελληνική οικονομία θα κατέγραφε ύφεση 0,4% του ΑΕΠ, ανεργία 26%, δημοσιονομικό έλλειμμα 3,5% του ΑΕΠ και δημόσιο χρέος 180,6% του ΑΕΠ.

Ωστόσο, τα συγκεκριμένα μεγέθη αναμένεται πως θα αναθεωρηθούν επί τα βελτίω.

Παράλληλα, στο Παρίσι θα μεταβεί μεθαύριο Τετάρτη ο υπουργός Οικονομικών Γ.Στουρνάρας προκειμένου να μετάσχει στις εργασίες της Υπουργικής Συνόδου του ΟΟΣΑ.

Η σύνοδος το ΟΟΣΑ έχει ως θέμα «Προσαρμοστικές οικονομίες και κοινωνίες χωρίς αποκλεισμούς: Ενισχύοντας τις θέσεις εργασίας και την ανάπτυξη» και στο επίκεντρο θα βρεθεί η αντιμετώπιση των κοινωνικών προκλήσεων, μέσα από την δημιουργία περισσότερων και καλύτερων θέσεων εργασίας.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Επίσημο: Τέλος από τον Παναθηναϊκό ο Φατίχ Τερίμ

Παρελθόν και επίσημα από τον Παναθηναϊκό αποτελεί ο Φατίχ Τερίμ με τους πράσινους να ανακοινώνουν την αποχώρηση του Τούρκου τεχνικού.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 17 Μαϊου 2024