Πέμπτη 16 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Στη Βουλή κατατίθεται το νέο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα

Στη Βουλή κατατίθεται το νέο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα

Το πρωί της Τετάρτης παρουσιάζεται το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2015-2018 και αμέσως μετά αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή, με στόχο να ψηφισθεί έως την προσεχή Δευτέρα 5 Μαΐου. Πάντως, το νέο Μεσοπρόθεσμο θα αναθεωρηθεί το φθινόπωρο προκειμένου να ενσωματώσει τις νέες προβλέψεις της τρόικας για την βιωσιμότητα του χρέους και τις χρηματοδοτικές ανάγκες της Ελλάδας την περίοδο 2015 - 2018.

Την Τετάρτη παρουσιάζεται το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2015-2018 και αμέσως μετά αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή, με στόχο να ψηφισθεί έως την προσεχή Δευτέρα 5 Μαΐου.

Η παρουσίαση θα γίνει στις 10 το πρωί στο υπουργείο Οικονομικών και το μεσημέρι αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή.

Πάντως, το νέο Μεσοπρόθεσμο θα αναθεωρηθεί το φθινόπωρο προκειμένου να ενσωματώσει τις νέες προβλέψεις της τρόικας για τη βιωσιμότητα του χρέους και τις χρηματοδοτικές ανάγκες της Ελλάδας την περίοδο 2015- 2018.

Η κυβέρνηση έχει ήδη καταθέσει το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2015-2018 στην τρόικα και έχουν ανταλλαγεί απόψεις για τις βασικές παραδοχές του, τόσο όσον αφορά στο μακροοικονομικό σενάριο όσο και για τις δημοσιονομικές παραδοχές.

Το νέο Μεσοπρόθεσμο προβλέπει το πάγωμα των κρατικών δαπανών, στα επίπεδα του 2013 έως και το 2018, αλλά και αύξηση των δημοσίων εσόδων. Η αύξηση αυτή δεν θα προέλθει από νέους φόρους, αλλά μέσα από την μεγέθυνση της οικονομίας και την αύξηση του ΑΕΠ.

Ακόμη, το Μεσοπρόθεσμο θα προβλέπει μείωση των φορολογικών συντελεστών επιχειρήσεων και νοικοκυριών και αύξηση των δημοσίων επενδύσεων.

Στόχος της κυβέρνησης είναι να έχει ψηφιστεί το Μεσοπρόθεσμο έως την προσεχή Δευτέρα 5 Μαΐου, ημέρα κατά την οποία, ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, θα θέσει στη συνεδρίαση του Eurogroup το ζήτημα της νέας μείωσης του ελληνικού χρέους.

Σύμφωνα με κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, το ζήτημα θα τεθεί μεν στο Eurogroup, «αλλά η διαδικασία θα είναι μακρά» για τη λήψη των οριστικών αποφάσεων.

Ο ίδιος ανέφερε, επίσης, ότι η διαδικασία αναμένεται να είναι ανάλογη εκείνης του Νοεμβρίου 2012, όταν εξετάστηκε από τους εταίρους το σύνολο των δεδομένων. Τώρα, πρόσθεσε, θα συμπεριληφθούν στα νέα δεδομένα, τα στοιχεία για τις τράπεζες.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, οι όποιες αποφάσεις προσδιορίζονται χρονικά προς το τέλος του έτους, όταν θα έχουν ολοκληρωθεί τα ευρωπαϊκά stress tests στα πιστωτικά ιδρύματα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Οι 10 πλουσιότεροι αθλητές στον κόσμο: Πέμπτος ο Γιάννης Αντετοκούνμπο

Αυτοί είναι οι πλουσιότεροι αθλητές στον κόσμο, σύμφωνα με την τελευταία έκθεση του αμερικανικού περιοδικού Forbes, με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να είναι πολύ ψηλά στη λίστα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 16 Μαϊου 2024