Τρίτη 14 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Alpha Bank: Εξαγόρασε το σύνολο των προνομιούχων μετοχών του Δημοσίου

Alpha Bank: Εξαγόρασε το σύνολο των προνομιούχων μετοχών του Δημοσίου

Στην αποπληρωμή του συνόλου των προνομιούχων μετοχών του Δημοσίου, ύψους 940 εκατ. ευρώ, προχώρησε η Alpha Bank. «Μετά την πρόσφατη επιτυχημένη Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου, προχωράμε πρώτοι στην αποπληρωμή της συμμετοχής του Ελληνικού Δημοσίου μέσω των προνομιούχων μετοχών» δήλωσε ο πρόεδρος της τράπεζας, Γ.Κωστόπουλος.

Στην εξαγορά του συνόλου των προνομιούχων μετοχών του Δημοσίου, ύψους 940 εκατ. ευρώ, προχώρησε η Alpha Bank, κάνοντας χρήση μέρους των κεφαλαίων της αύξησης κεφαλαίου 1,2 δισ. ευρώ που ολοκλήρωσε με επιτυχία πριν λίγο καιρό.

«Μετά την πρόσφατη επιτυχημένη Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου, προχωράμε πρώτοι στην αποπληρωμή της συμμετοχής του Ελληνικού Δημοσίου μέσω των προνομιούχων μετοχών» δήλωσε ο πρόεδρος της τράπεζας, Γ.Κωστόπουλος.

Σε ανάλογη κίνηση αναμένεται να προχωρήσει και η Τράπεζα Πειραιώς, μετά την επιτυχημένη αύξηση κεφαλαίου ύψους 1,75 δισ. ευρώ που πραγματοποίησε.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της τράπεζας: «H Alpha Τράπεζα AE ανακοινώνει ότι, σήμερα, 17 Απριλίου 2014, εξαγόρασε από το Ελληνικό Δημόσιο τo σύνολο των προνομιούχων μετοχών (200.000.000) ύψους Ευρώ 940 εκατ., κυριότητας του τελευταίου και εκδόσεως της Τραπέζης».

Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Τραπέζης, κ. Γιάννης Σ. Κωστόπουλος, δήλωσε: «Μετά την πρόσφατη επιτυχημένη Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου, προχωράμε πρώτοι στην αποπληρωμή της συμμετοχής του Ελληνικού Δημοσίου μέσω των προνομιούχων μετοχών.»

» Με την υψηλής ποιότητας κεφαλαιακή μας βάση και με σημαντικούς διεθνείς επενδυτές στην διευρυμένη μετοχική μας σύνθεση, συνεχίζουμε την υλοποίηση του στρατηγικού μας σχεδιασμού, ως η Τράπεζα αναφοράς στο Ελληνικό Τραπεζικό σύστημα».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Αλμέιδα: «Ο Ολυμπιακός ανυψώνει το ελληνικό ποδόσφαιρο, αξίζει να είναι στον τελικό του Conference League»

Ο Ματίας Αλμέιδα έβγαλε το καπέλο στον Ολυμπιακό για την πρόκριση στον τελικό του Conference League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 14 Μαϊου 2024