Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

Fairfax και York Capital μεταξύ των βασικών επενδυτών για ΑΜΚ της Eurobank

To ΤΧΣ έλαβε προσφορές από βασικούς επενδυτές, όπως η καναδική Fairfax και η York Capital, για την απόκτηση σημαντικού μέρους της αύξησης κεφαλαίου της Eurobank, ύψους 2,86 δισ. ευρώ, ανέφεραν υψηλόβαθμοι τραπεζίτες κοντά στην διαδικασία, σημειώνει το Reuters. «Οι προσφορές από βασικούς επενδυτές διαμορφώθηκαν εντός του στόχου των 1,2 έως 1,5 δισ. ευρώ που έθεσε το ΤΧΣ», δήλωσε ένας από τους τραπεζίτες. Οι επίσημες ανακοινώσεις θα γίνουν μετά τη λήξη της συνεδρίασης του ΧΑ.

To Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) έλαβε προσφορές από βασικούς επενδυτές, όπως η καναδική Fairfax και η York Capital, για την απόκτηση σημαντικού μέρους της αύξησης κεφαλαίου της Eurobank ύψους 2,86 δισ. ευρώ, ανέφεραν την Τρίτη δύο υψηλόβαθμοι τραπεζίτες κοντά στην διαδικασία, σημειώνει το Reuters.

«Οι προσφορές από βασικούς επενδυτές διαμορφώθηκαν εντός του στόχου των 1,2 έως 1,5 δισ. ευρώ που έθεσε το ΤΧΣ», δήλωσε στο Reuters ένας από τους τραπεζίτες.

Οι επίσημες ανακοινώσεις του ΤΧΣ και της Eurobank για την συμμετοχή ξένων επενδυτών στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας αναμένονται μετά τη λήξη της συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου Αθηνών τη Μ.Τρίτη.

Η Eurobank, στην οποία το ΤΧΣ κατέχει το 95%, πραγματοποιεί αύξηση κεφαλαίου για την κάλυψη των κεφαλαιακών αναγκών, όπως αυτές προσδιορίστηκαν από τα πρόσφατα τεστ αντοχής της Τράπεζας της Ελλάδος.

Η Eurobank, με τρέχουσα κεφαλαιοποίηση 2,19 δισ. ευρώ, θα είναι η τρίτη εγχώρια τράπεζα μετά την Alpha Bank και την Πειραιώς που απευθύνεται στις κεφαλαιαγορές.

«Oι προσφορές επιτρέπουν στο ΤΧΣ (HFSF) να είναι βέβαιο ότι η συναλλαγή θα ολοκληρωθεί επιτυχώς, με την Eurobank να αντλεί 2,86 δισ. ευρώ από τις αγορές», είπε ο τραπεζίτης.

Αυτό σημαίνει ότι το χρηματοδοτικό μαξιλάρι των 11 δισ. ευρώ που έχει το ΤΧΣ θα μείνει ανέπαφο.

Η κοινοπραξία της οποίας ηγείται η Fairfax, περιλαμβάνει επίσης θεσμικούς επενδυτές όπως οι Fidelity, Wilbur Ross και η Mackenzie, είπε ο δεύτερος τραπεζίτης. H Fairfax έχει ήδη εξαγοράσει σημαντικό ποσοστό στην Eurobank Properties και το 5% της Μυτιληναίος.

Η Ελλάδα εξήλθε στις αγορές ομολόγων επιτυχώς την περασμένη εβδομάδα, μετά από τέσσερα χρόνια αποκλεισμού της, πυροδοτώντας αισιοδοξία για φθηνότερο δανεισμό και στον ιδιωτικό τομέα.

Αύξηση μετοχικού κεφαλαίου έως 2,5 δισ. ευρώ εξετάζει και η Εθνική Τράπεζα το διοικητικό συμβούλιο της οποίας συνεδριάζει για το θέμα το μεσημέρι της Τρίτης.

Η διοίκηση της Eurobank πραγματοποιεί σειρά παρουσιάσεων στο Λονδίνο. «Eίμαστε αισιόδοξοι ότι η συμφωνία θα ολοκληρωθεί με επιτυχία», είπε διοικητικό στέλεχος της Eurobank.

Οι Barclays, Deutche Bank JP Morgan θα είναι επικεφαλής της έκδοσης ενώ ποσοστό 10% των νέων μετοχών της αύξησης κεφαλαίου θα διατεθούν στους εγχώριους επενδυτές. Η αύξηση θα πραγματοποιηθεί με παραίτηση των παλαιών μετόχων, με το ποσοστό του ΤΧΣ να απομειώνεται σημαντικά.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Τρομεροί Σίξερς με τρομακτικό Εμπίντ που έβαλε 50άρα!

Ο Τζόελ Εμπίντ ήταν ασταμάτητος και βάζοντας 50 πόντους οδήγησε τους Σίξερς στη νίκη με 125-114 επί των Νικς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024