Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o

ΤΑΙΠΕΔ: Ξεκινά τον διαγωνισμό για την πώληση του 67% του ΟΛΘ

Στις 5 Ιουνίου λήγει η προθεσμία εκδήλωσης ενδιαφέροντος για το 67% του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ) σύμφωνα με την προκήρυξη που δημοσιοποίησε το ΤΑΙΠΕΔ τη Μ.Δευτέρα. Σημειώνεται ότι ο διαγωνισμός προκυρρήσσεται τέσερις ημέρες μετά την ανακοίνωση του ΤΑΙΠΕΔ ότι «απαιτείται περαιτέρω ενημέρωση» φορέων και κομμάτων. Στη δήλωση αυτή το Ταμείο είχε προχωρήσει μετά τη διαφωνία του ΠΑΣΟΚ. Το κείμενο της πρόσκλησης και τα κριτήρια επιλογής των επενδυτών.

Στις 5 Ιουνίου λήγει η προθεσμία εκδήλωσης ενδιαφέροντος για το 67% του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ) σύμφωνα με την προκήρυξη που δημοσιοποίησε το Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ) τη Μ.Δευτέρα.

Σημειώνεται ότι ο διαγωνισμός προκηρύσσεται τέσερις ημέρες μετά την ανακοίνωση του ΤΑΙΠΕΔ ότι «απαιτείται περαιτέρω ενημέρωση των αρμόδιων φορέων και πολιτικών κομμάτων, πριν την έναρξη του διαγωνισμού αξιοποίησης του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης Α.Ε».

Στη δήλωση αυτή το Ταμείο είχε προχωρήσει μετά τη διαφοροποίηση του ΠΑΣΟΚ, από το σχέδιο που προτείνει. Ο κυβερνητικός εταίρος έχει καταθέσει μάλιστα εναλλακτική ολοκληρωμένη πρόταση για την αξιοποίηση του λιμανιού, που προβλέπει πώληση ποσοστού μετοχών έως 24% και παραχώρηση δραστηριοτήτων.

Οι υποψήφιοι πρέπει να διαθέτουν ίδια κεφάλαια άνω των 150 εκατ. ευρώ κατά την τελευταία τριετία, και κατά την ίδια περίοδο να έχουν λειτουργήσει τουλάχιστον δύο τερματικούς σταθμούς, σε τουλάχιστον δύο χώρες, οι οποίοι εμφάνισαν:

(α) συνολική ετήσια κίνηση τουλάχιστον ενός εκατομμυρίου (1.000.000) TEU για όλους τους τερματικούς σταθμούς και τουλάχιστον ένα σταθμό εμπορευματοκιβωτίων με ετήσια κίνηση πεντακοσίων χιλιάδων (500.000) TEU και άνω, ή εναλλακτικά,

(β) συνολική ετήσια κίνηση τουλάχιστον 8 εκατομμυρίων τόνων χύδην φορτίου και τουλάχιστον ένα σταθμό χύδην φορτίου με ετήσια κίνηση 4 εκατομμυρίων τόνων και άνω, ή, εναλλακτικά,

(γ) τουλάχιστον ένα σταθμό πολλαπλών χρήσεων με ετήσια κίνηση 5 εκατομμυρίων τόνων μη-μοναδοποιημένου/γενικού φορτίου και άνω.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Μια βραδιά που την άξιζαν ο γίγαντας κόσμος του Ολυμπιακού και ο Βαγγέλης Μαρινάκης

Η βραδιά στο «Βίλα Παρκ» και η μεγάλη νίκη επί της Άστον Βίλα, είναι ο ορισμός της ευτυχίας για τον κόσμο του Ολυμπιακού και τον πρόεδρό του

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024