Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πέντε μνηστήρες για τη διαχείριση των αστικών στερεών αποβλήτων Ηπείρου

Πέντε μνηστήρες για τη διαχείριση των αστικών στερεών αποβλήτων Ηπείρου

Πέντε είναι τα επενδυτικά σχήματα που δηλώνουν ενδιαφέρον για το έργο της «Εγκατάστασης Επεξεργασίας Αστικών Στερεών Αποβλήτων» της Περιφέρειας Ηπείρου. Την Τετάρτη υποβλήθηκαν οι τελικές δεσμευτικές προσφορές των υποψηφίων αναδόχων.

Πέντε είναι τα επενδυτικά σχήματα που δηλώνουν ενδιαφέρον για το έργο της «Εγκατάστασης Επεξεργασίας Αστικών Στερεών Αποβλήτων» της Περιφέρειας Ηπείρου.

Την Τετάρτη, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Ανάπτυξης, υποβλήθηκαν οι τελικές δεσμευτικές προσφορές των υποψηφίων αναδόχων.

Οι πέντε υποψήφιοι είναι οι:

1. ARCHIRODON GROUP NV – INTRAKAT – ENVITEC
2. ΤΟΞΟΤΗΣ
3. ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ
4. ΕΡΕΤΒΟ-ΔΟΜΟΣΠΟΡΤ-ΕΓΝΩΝ
5. ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ – ΗΛΕΚΤΩΡ

Το έργο αποτελεί ένα ακόμη σημαντικό βήμα για τη συμμόρφωση της Ελλάδας προς τις ευρωπαϊκές οδηγίες και την εθνική νομοθεσία αναφορικά με τη διαχείριση των αστικών απορριμμάτων, σημειώνει το υπουργείο.

Το έργο εγκρίθηκε από τη Διϋπουργική Επιτροπή ΣΔΙΤ (Σύμπραξη Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα) τον Μάρτιο του 2013. Ο διαγωνισμός διενεργείται από την Περιφέρεια Ηπείρου.

Η τεχνική αξιολόγηση των προσφορών θα ξεκινήσει άμεσα και βασικό κριτήριο για την επιλογή του αναδόχου είναι το χαμηλότερο τέλος χρήσης που θα κληθεί να καταβάλει ο δημότης, παράλληλα με την επίτευξη όλων των περιβαλλοντικών στόχων.

Ο ανάδοχος που θα επιλεγεί θα αναλάβει τη μελέτη, κατασκευή, συντήρηση, τεχνική διαχείριση και λειτουργία της εγκατάστασης επεξεργασίας στερεών αστικών αποβλήτων για διάστημα 27 ετών και το έργο θα χρηματοδοτηθεί με ιδιωτικούς και κοινοτικούς πόρους.

Το έργο της Περιφέρειας Ηπείρου είναι το πέμπτο έργο ΣΔΙΤ διαχείρισης απορριμμάτων στην Ελλάδα που βρίσκεται στο τελικό στάδιο μετά την Περιφέρεια Πελοποννήσου, την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, τις Σέρρες και την Ηλεία.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024