Κυριακή 19 Μαϊου 2024
weather-icon 21o

Βελτιωμένη προσφορά για το Ελληνικό ζητά το ΤΑΙΠΕΔ από τη Lamda

Να υποβάλει για το Ελληνικό βελτιωμένη προσφορά έως την Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014 κάλεσε το ΤΑΙΠΕΔ, την κοινοπραξία υπό τη Lamda Development, μετά την αποσφράφιση της δεσμευτικής προσφοράς της. Στόχος του Ταμείου η ολοκλήρωση της διαδικασίας μέχρι το τέλος του μήνα.

Δεν ικανοποίησε το ΤΑΙΠΕΔ η οικονομική προσφορά που υπέβαλλε η Lamda Development για την Ελληνικό ΑΕ και καλεί την κοινοπραξία να υποβάλει βελτιωμένη προσφορά έως την Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014.

Το ΤΑΙΠΕΔ δεν γνωστοποίησε το ύψος της προσφοράς της Lamda, που υποστηρίζεται από την κινεζική Fosun και εταιρία real estate με βάση το Abu Dhabi.

Η νέα οικονομική προσφορά θα αξιολογηθεί εκ νέου και το ΔΣ του ΤΑΙΠΕΔ θα αποφασίσει στην επόμενη συνεδρίαση του για την ανακύρυξη ή μη προτιμητέου επενδυτή. Στόχος του ΤΑΙΠΕΔ η διαδικασία να ολοκληρωθεί εντός του Μαρτίου.

H συγκεκριμένη αποκρατικοποίηση είναι κρίσιμης σημασίας για την επίτευξη του φετινού στόχου των εσόδων από τις αποκρατικοποιήσεις. Η κυβέρνηση στοχεύει φέτος σε έσοδα 3,6 δισ. ευρώ από τις αποκρατικοποιήσεις.

Ωστόσο, σημειώνει το Reuters, η χώρα έχει επανειλημμένως χάσει τους στόχους που έχουν τεθεί από τους διεθνείς δανειστές της, ενώ τρεις κυβερνητικοί αξιωματούχοι έχουν πει ότι ο στόχος του 2014 πιθανόν να μειωθεί στα 2,8 δισ. ευρώ περίπου, καθώς εκκρεμούν διάφορες εγκρίσεις και δικαστικές αποφάσεις για συγκεκριμένα έργα.

Η ανακοίνωση του ΤΑΙΠΕΔ

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Ταμείου: «Το ΤΑΙΠΕΔ ανακοινώνει ότι, σύμφωνα με την προβλεπόμενη διαδικασία, το Διοικητικό Συμβούλιο σε κοινή συνεδρίασή του με το Συμβούλιο Εμπειρογνωμόνων προχώρησε σήμερα στην αποσφράγιση της αποτίμησης του Ανεξάρτητου Αποτιμητή για την πώληση του 100% των μετοχών της Ελληνικό Α.Ε.»

» Ακολούθησε η αποσφράγιση της δεσμευτικής οικονομικής προσφοράς της Lamda Development, παρουσία εκπροσώπων της εταιρείας. Σε συνέχεια σχετικής διαβούλευσης, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ κάλεσε τη Lamda Development να υποβάλει βελτιωμένη προσφορά έως την Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014.»

» Οι Χρηματοοικονομικοί Σύμβουλοι (Citigroup, Piraeus Bank) με τη συνδρομή του εξειδικευμένου συμβούλου του ΤΑΙΠΕΔ, Happold Consulting, θα προχωρήσουν στην αξιολόγηση του δικαίου και ευλόγου της τελικής δεσμευτικής οικονομικής προσφοράς της Lamda Development, με βάση διεθνώς αποδεκτές διαδικασίες και πρότυπα αξιολόγησης («fairness opinion»).»

» Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ αφού λάβει υπόψη του τα ανωτέρω, καθώς και την εισήγηση του Συμβουλίου Εμπειρογνωμόνων, θα αποφασίσει σε επόμενη συνεδρίαση του για την ανακήρυξη ή μη Προτιμητέου Επενδυτή. Η διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του Μαρτίου 2014».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Ντέρμπι «αιωνίων» με στόχο την Ευρώπη

Ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός κοντράρονται στην τελευταία αγωνιστική των play off, με φόντο την τρίτη θέση και την έξοδο στην Ευρώπη, λίγες μέρες πριν τους δύο τελικούς που έχουν…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 19 Μαϊου 2024