Κυριακή 19 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Πυρετός επαφών στο υπουργείο Οικονομικών για συμφωνία με την τρόικα

Πυρετός επαφών στο υπουργείο Οικονομικών για συμφωνία με την τρόικα

Νέα μαραθώνια συνάντηση με την τρόικα είχε το βράδυ της Παρασκευής ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, παρουσία της διοίκησης του ΤΧΣ, με κύριο θέμα τις τράπεζες. Αναβλήθηκαν για το Σάββατο τα ραντεβού με την τρόικα των κ.κ. Χατζηδάκη, Βρούτση και Μανιάτη. «Παρέλαση» υπουργών στο υπουργείο Οικονομικών, σε μία προσπάθεια να κλείσουν, υπό την ασφυκτική πίεση του χρόνου, όλα τα θέματα που εκκρεμούν στη διαπραγμάτευση.

Νέα μαραθώνια συνάντηση με την τρόικα είχε το βράδυ της Παρασκευής ο Γιάννης Στουρνάρας, παρουσία της διευθύνουσας συμβούλου του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) Αναστασίας Σακελλαρίου, η οποία είχε από νωρίτερα συνομιλίες με τον υπουργό Οικονομικών.

Από το πρωί της Παρασκευής ο Γιάννης Στουρνάρας είχε διαδοχικές συναντήσεις με υπουργούς που έχουν αρμοδιότητα σε θέματα τα οποία παραμένουν σε εκκρεμότητα με την τρόικα.

Ενδεικτικό των εντατικών διαβουλεύσεων είναι και το ότι ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης συναντήθηκε με τον υπουργό Οικονομικών, μετέβη για λίγο στο μέγαρο Μαξίμου και επέστρεψε στο υπουργείο.

Εκτός από τον υπουργό Εργασίας, ο κ. Στουρνάρας είχε συνεργασία με τον υπουργό Ανάπτυξης, Κωστή Χατζηδάκη, με τον υπουργό Ενέργειας Γιάννη Μανιάτη και τον υφυπουργό Ασημάκη Παπαγεωργίου.

Κύκλοι του ΥΠΕΚΑ εκτίμησαν μετά τη συνάντηση ότι στα ενεργειακά θέματα δεν θα υπάρξει πρόβλημα με την τρόικα. Σημειώνεται ότι στο επίκεντρο των διαπραγματεύσεων με τον κ. Μανιάτη είναι το πακέτο των 150 εκατ. ευρώ για τη μείωση του ενεργειακού κόστους στη βιομηχανία.

Κατόπιν ξεκίνησε η συνάντηση του κ. Στουρνάρα με τη διοίκηση του ΤΧΣ, με αντικείμενο το επικείμενο νομοσχέδιο για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και, κυρίως, το θέμα της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου της Eurobank.

Στο υπουργείο οικονομικών έφτασαν στη συνέχεια οι επικεφαλής της τρόικας και είχαν πολύωρη συνάντηση, παρουσία τόσο του Γιάννη Στουρνάρα, όσο και της Αναστασίας Σακελλαρίου.

Λόγω της πολύωρης συνάντησης για τις τράπεζες αναβλήθηκαν για το Σάββατο τα ραντεβού με την τρόικα των κ.κ. Βρούτση (11:30 π.μ.), Μανιάτη (2:00 μ.μ.) και Χατζηδάκη (3:00 μ.μ.).

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Κοντά στο sold out η Φιορεντίνα για τον τελικό – Πόσα εισιτήρια απομένουν

Πολύ κοντά στο να εξαντλήσουν τα διαθέσιμα εισιτήρια για τον τελικό του Europa Conference League είναι οι οπαδοί της Φιορεντίνα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 19 Μαϊου 2024