Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

Πρώτη ένδειξη για το ύψος του πλεονάσματος αναμένεται στο Eurogroup

Σε κρίσιμη ημερομηνία αναδεικνύεται η 10η Μαρτίου για την κυβέρνηση, καθώς κατά το επικείμενο Eurogroup η ελληνική πλευρά ευελπιστεί να έχει κλείσει τη συμφωνία με την τρόικα ώστε να λάβει το «πράσινο φως» για τη δόση, ενώ επιπλέον αναμένει την πρώτη ένδειξη για το ύψος του πρωτογενούς πλεονάσματος.

Σε κρίσιμη ημερομηνία αναδεικνύεται η 10η Μαρτίου για την κυβέρνηση, καθώς κατά το επικείμενο Eurogroup η ελληνική πλευρά ευελπιστεί να έχει κλείσει τη συμφωνία με την τρόικα ώστε να λάβει το «πράσινο φως» για τη δόση των 8,8 δισ. ευρώ, ενώ επιπλέον αναμένει την πρώτη ένδειξη για το ύψος του πρωτογενούς πλεονάσματος.

Έτσι, η κυβέρνηση θα έχει στη διάθεσή της νωρίτερα από το αναμενόμενο -η επικύρωση των στοιχείων από τη Eurostat θα γίνει στις 23 Απριλίου- μια τάξη μεγέθους για το πρωτογενές πλεόνασμα, η οποία θα φέρει την κατ’ αρχήν έγκριση της τρόικας.

Όπως ανέφερε κορυφαίος παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών, η πρώτη ένδειξη για το ύψος του πρωτογενούς πλεονάσματος θα γίνει με βάση την εισήγηση της τρόικας και τη σχετική συμφωνία με τους εκπροσώπους των δανειστών.

Ωστόσο, ο συγκεκριμένος παράγοντας επισήμανε ότι πρώτα θα ολοκληρωθεί η αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας από την τρόικα και μετά θα γίνει η συζήτηση για το «κοινωνικό μέρισμα», δηλαδή για το ποσοστό του πρωτογενούς πλεονάσματος το οποίο η κυβέρνηση έχει δηλώσει ότι θα επιστρέψει σε κοινωνικές ομάδες.

Με αυτό τον τρόπο, η κυβέρνηση φαίνεται ότι θέτει για πρώτη φορά και την παράμετρο της βιωσιμότητας του πλεονάσματος.

Όπως είναι γνωστό, με την αναγνώριση του πρωτογενούς πλεονάσματος από τους δανειστές, η κυβέρνηση θα επιδιώξει ένα ξεκάθαρο μήνυμα αναγνώρισης της προσπάθειας του ελληνικού λαού και των αποτελεσμάτων της οικονομικής πολιτικής, καθώς επίσης ένα καθαρό σήμα έναρξης των διαδικασιών νέας διευθέτησης του ελληνικού χρέους.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Τρομεροί Σίξερς με τρομακτικό Εμπίντ που έβαλε 50άρα!

Ο Τζόελ Εμπίντ ήταν ασταμάτητος και βάζοντας 50 πόντους οδήγησε τους Σίξερς στη νίκη με 125-114 επί των Νικς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024