Κυριακή 19 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
«Απόβαση» του υπουργείου Οικονομικών στις Βρυξέλλες εν όψει Eurogroup

«Απόβαση» του υπουργείου Οικονομικών στις Βρυξέλλες εν όψει Eurogroup

Πολυμελής αποστολή στελεχών του υπουργείο Οικονομικών θα μεταβεί την Κυριακή και την Δευτέρα στις Βρυξέλλες εν όψει των συμβουλίων Eurogroup και Ecofin. Το οικονομικό επιτελείο θα έχει συναντήσεις με στελέχη της τρόικας, ενώ κυρίαρχο ζήτημα στην ατζέντα είναι ο ενιαίος μηχανισμός εξυγίανσης των τραπεζών και η ενεργοποίηση του ενιαίου μηχανισμού εποπτείας.

Πολυμελής αποστολή στελεχών του υπουργείο Οικονομικών θα μεταβεί την Κυριακή και την Δευτέρα στις Βρυξέλλες εν όψει των συμβουλίων Eurogroup και Ecofin.

Ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Στουρνάρας θα συνοδεύεται από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών κ. Χρ. Σταϊκούρα, τον πρόεδρο του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων κ. Π Τσακλόγλου, την Γενική Γραμματέας κ. Χριστίνα Παπακωνσταντίνου και στελέχη του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, που θα έχουν στις Βρυξέλλες συναντήσεις με στελέχη της τρόικας, ενώ θα μετέχουν και σε συσκέψεις σχετικές με την ατζέντα της ελληνικής προεδρίας της ΕΕ.

Ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Στουρνάρας θα κάνει στο Ecofin της 18ηςΦεβρουαρίου τον απολογισμό των διαπραγματεύσεων με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο σχετικά με τον ενιαίο μηχανισμό εξυγίανσης (SRM) για τις τράπεζες, ενώ το Συμβούλιο θα ενημερωθεί από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα σχετικά με την ενεργοποίηση του ενιαίου εποπτικού μηχανισμού (SSM ).

Στο Ecofin θα παρουσιαστούν ακόμη τα συμπεράσματα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σχετικά με την ετήσια επισκόπηση για την ανάπτυξη, αλλά και η πρόοδος που έχει συντελεστεί για τη δημιουργία μηχανισμού για τον εντοπισμό και την εξομάλυνση μακροοικονομικών ανισορροπιών.

Στο Συμβούλιο αναμένεται να τεθούν οι προτεραιότητες για τον προϋπολογισμό της ΕΕ για το 2015 θέμα που για την ελληνική πλευρά παρακολουθεί και συντονίζει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Χρ. Σταϊκούρας.

Τέλος, το Ecofin αναμένεται να εγκρίνει τις θέσεις της ΕΕ στο πλαίσιο της προετοιμασίας για την συνάντηση των G20 (Σίδνεϊ 22 έως 23 Φεβρουαρίου), σύνοδο στην οποία θα παραστεί και ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών.

Θανάσης Κουκάκης

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Έγραψε ιστορία η Λεβερκούζεν: Μόλις η τρίτη ομάδα στο top-5 που κατακτά τον τίτλο αήττητη (pis+vids)

Η Λεβερκούζεν μπήκε στο κλειστό κλαμπ των Άρσεναλ (2003-2004) και Γιουβέντους (2011-2012).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 19 Μαϊου 2024